Uvek aktuelna tema koja zanima svakog prosečnog navijača fudbalske reprezentacije Srbije - dres!

Iako se o tome trenutno toliko ne priča i nekako protiče ispod radara javnosti, ali reprezentacija Srbije od sledeće godine odnosno od početka kvalifikacija za SP 2026. očekuje najverovatnije novi tehnički partner.

Ugovor sa Pumom ističe na kraju kalendarske 2024. godine, a gotovo da ne postoji šansa da se saradnja nastavi i mora se pronaći odgovarajuće rešenje.

E sad nekoliko faktora mogu biti ključni - da li se voditi brendom, dizajnom ili finansijskim uslovima. Sigurno da je stvar prestiža imati na grudima "Adidas", ali koliko je objektivno da nemačka kompanija vidi intres da ulaže kod nas, a sa druge strane totalni anonimusi poput "Kapelija" (nedavno ih je FSS predstavio kao tehničkig partnera i sponzora sudijama) ne bi štedeli novac da uđu na evropsko tržište i tu mislimo na milione evra opet - ko je "Kapeli" kome je najveća referenca reprezentacija Trinidada i Tobaga...

Takođe potrebno je imati u vidu i to da se "Najk" recimo prilično povlači sa evropskog tržišta i da se orjentisao na svoju matičnu teritoriju - SAD.

Onda imamo i višu srednju klasu poput već prepoznatljivog "Makrona" koji se poslednjih godina izborio za partnerstvo sa UEFA i u snadbevanju "manjih saveza" koji su imali problem sa rešavanjem tehničkog partnera. Ispod su "Kelme", "Đivova", "Erea"....

Kažite nam u anketi vaše mišljenje (označite opciju za koju smatrate da je najbolja).

Anketa

U kojim dresovima želite da vidite fudbalere Srbije?