Očajni rezultati Milana u Seriji A i Ligi šampiona mogli bi vrlo brzo da dođu glave treneru Paulu Fonseki.

Portugalski fudbalski stručnjak nije se snašao na San Siru, a ubedljiv poraz od Liverpula u Milanu (1:3) digao je na noge javnost naklonjenu sedmostrukom prvaku Evrope. Zlatan Ibrahimović, jedan od direktora kluba, otvoreno je kritikovao Fonseku zbog nekih odluka, posebno igre Milana, a onda i odluke da za Ligu šampiona ne licencira Luku Jovića.

profimedia-0898259583terzic.jpg
David Inderlied / imago sportfotodienst / Profimedia 

Navodno, Zlatan Ibrahimović želi da na mestu trenera vidi bivšeg glavnokomandujućeg Borusije Dortmund Edina Terzića, koji ima hrvatsko i BiH poreklo, a kao stručnjak se formirao u Nemačkoj.

Međutim, uprava Milana ima drugačije poglede. Na mestu trenera želi provereno ime, a ne osobu sa kojom bi ponovo moralo da se kocka. Njihov izbor je Masimilijano Alegri, koji je dobio otkaz na leto u Juventusu, gde ga je zamenio Tijago Mota. Italijanski "Diario sport" piše da je Alegri prvi kandidat za mesto na klupi "roso-nera" koji u poslednjih pet utakmica imaju samo jednu pobedu.

profimedia0656707933.jpg
Profimedia 

Pored dvojice trenera koji su se izdvojili kao favoriti Zlatana Ibrahimovića i uprave, u vezu sa Milanom dovode se još dva trenera. Prvi je Nemac Tomas Tuhel, koji je slobodan posle odlaska iz Bajerna ovog leta, a drugi Mauricio Sari, iskusni italijanski stručnjak koji je takođe slobodan, otkako je u martu mesecu napustio Lacio.

Kurir TV Oproštaj Zlatana Ibrahimovica