Treći put u istoriji sastaće se fudbaleri Crvene zvezde i Benfike, a drugi put u evrokupovima.

Ovog puta beogradski i lisabonski klub će igrati u okviru prvog kola novog formata Lige šampiona.

Prvi meč dva rivala odigran je 1971. godine. Crvena zvezda je 23. septembra bila domaćin u prijateljskoj utakmici. Ta utakmica će ostati upamćena i po tome što je prvi put na stadionu Crvene zvezde meč igran pod reflektorima.

Tražila se karta više za taj meč, pa je u prodaju pušteno 70.000 ulaznica. Prema svedocima i novinarima, tog dana je na stadionu bilo više od 80.000 gledalaca.

Miljanova Zvezda je igrala sjajno, stigla te sezone i do polufinala Kupa šampiona gde je poražena od Panatinaikosa. Dodatnu draž predstavljala je činjenica da je posle nekoliko godina Zvezdin dres ponovo obukao Dragoslav Šekularac.

U to vreme i Benfika je bila sjajan tim predvođen Euzebiom.

Euzebio je bio u centru pažnje i zbog toga što se angažovao za pomoć postradalima u Skoplju od razornog zemljotresa. Čuveni fudbaler je 1964. godine igrao za Tim sveta protiv Jugoslavije.

Zvezda je golovima Šekularca i Filipovića vodila sa 2:0, ali je Benfika slavila sa 3:2 pošto je u drugom poluvremenu preokrenula golovima Euzebija (dva) i Nenea.

Kuriozitet ovog meča bio je taj da je čuveni zvezdaš Velimir Bata Živojinović prekinuo u Sarajevu snimanje filma "Valter brani Sarajevo" kako bi prisustvovao utakmici.

Kurir sport

Kurir televizija "NJEGOVI TEKSTOVI ĆE OSTATI MEĐU NAVIJAČIMA" Evo kako će Crvena zvezda ispratiti Boru Đorđevića na 61. rođendanu Marakane