Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.Gol za Zvezdu postigao je Felisio Milson u 86. minutu.

Strelci za Benfiku bili su Kerem Akturkoglu u devetom i Orkun Kokču u 29. minutu.

WhatsApp Image 2024-09-19 at 8.35.59 PM (1).jpeg
Nemanja Nikolić 

Pred vama su fudbaleri Crvene zvezde na skeneru Kurira:

Omri Glazer 5,5
Od četiri šuta Benfike u gol, dva su završila u mreži Izraelca. Čini se da je morao daleko bolje da interveniše kod drugog gola, kada ga je Kokču uhvatio na krivoj nozi, ili spavanju. Praktično, bio je nezaposlen većim delom utakmice.

Ognjen Mimović 5
Ovo definitivno nije bilo njegovo veče. Prvo je ostao na polovini protivnika kod prvog gola, kada je njegov direktni igrač Akturkoglu srećno zatresao mrežu. Potom se i povredio, zbog čega je morao da izađe, a na poluvremenu ga je Stefan Leković na leđima izneo sa terena.

Naser Điga 6,5
Centralna defanzivna linija Crvene zvezde nije zatajila i odigrala je utakmicu na visokom nivou. Ponovo je Điga bio na visini zadatka, čistio ispred sebe, bio dominantan u skoku i duel igri. Imao je i šansu za gol, ali ga je lopta iznenadila i prilika je otišla u nepovrat.

Uroš Spajić 6,5
Kapitenska partija i još jedna ozbiljna utakmica za njega u Ligi šampiona. Sa Đigom je sačuvao Pavlidisa, koji je uvek bio daleko od gola i gotovo bez prave prilike da pogodi mrežu. Uglavnom je Grk bio okrenut leđima, a kad je tako onda defanzivi dobijaju prelaznu ocenu.

Seol Jung Vu 6
Odlična partija za korejskog fudbalera. Počeo je kao levi, a utakmicu završio kao desni bek. Imao je veliki radijus kretanja u oba pravca. U nekoliko prilika je spasavao gol, sprečavajući kontre Benfike, a par puta bio je i prilično opasan po gol protivnika.

Rade Krunić 5,5
Daleko od forme i onoga što traži Liga šampiona. Vidi se da mu fale pripreme i što je još važnije utakmice. Nedostajao mu je tačan pas i ona mirnoća na lopti, elementi koji su krasili njegovu igru dok je bio član Milana. To su osetili igrači Benfike pa su ga konstantno napadali kao osice. Jednom je zapretio golmanu Benfike, a sve ostalo nije bilo vredno pažnje, iako je kod njega bio vidljiv voljni momenat i htenje.

Timi Maks Elšnik 6
Samo 20 minuta je igrao na svojoj poziciji u veznim redu, a onda je zbog povrede Mimovića morao na mesto levog beka. Prava je šteta što ga je "ubila utakmica" jer bi sigurno bio opasniji i njegov učinak bio bi produktivniji za Zvezdu. I kao levi bek odigrao je profesionalno, pa krilni igrači Benfike nisu mogli tako lako da ga probiju.

Silas 5,5
Veliki promet, mala zarada. E, tako bi ukratko mogao da se opiše učinak brzog krila iz DR Konga. Imao je želju i volju, ali to jednostavno nije dovoljno za utakmice Lige šampiona. Znao je da predribla dvojicu igrača, a onda umesto da se reši lopte, krenuo bi dalje i spetljao se ili bio zaustavljen. Verovatno će biti bolji kroz utakmice, a ovakva škola, kao protiv Benfike skupo se plaća. Gubitkom bodova. Bio je toliko zbunjen da je, kada je Milojević izvršio zamenu, on izašao napolje pa je sudija prekinuo meč i pozvao ga da se vrati u utakmicu.

Mirko Ivanić 7
Najkonstantniji fudbaler Zvezde, bez dileme. Zato i ne čudi zašto ima poverenje. Uvek opasan po gol protivnika, posebno kada dejstvuje sa leve strane, kada ima dribling, pas i opasan centaršut. Imao je dva odlična šuta, kada je dizao publiku na noge. Šteta što dobru partiju nije krunisao asistencijom ili golom.

Piter Olajinka 6
Dok je imao snage bio je opasan po Benfiku. Kada je izgubio dah, jednostavno je morao da bude zamenjen. Trošio se mnogo jer je igrao u dva pravca i trudio se sve vreme da sa mnogo trčanja pomogne defanzivnoj liniji. Imao je nekoliko solidnih prodora, ali njegovi centaršutevi i udarci su bili previše mlaki i bezopasni po gol Benfike.

Bruno Duarte 6
Imao je veliku želju da postigne gol, ali nije ušao nijednom u šansu, što opet može mnogo da kaže o njegovoj predstavi. Hteo je Milojević sa njim da ima brzinu i da pritisne zadnju liniju protivnika. Bio je dobro čuvan, Otamendi i Silva mu nisu dali mira, ali je i tako uspeo da radi za ekipu. Imao je odličan šut u 18.minutu, međutim loptu je zaustavio golman Trubin.

Dalsio 6
Od 26.minuta umesto Mimovića. Nekoliko puta ispao je kao na malom fudbalu, ali se kako je utakmica odmicala popravljao i pred kraj odigrao vrlo sigurno. Vidi se da mu fale utakmice, kako bi dobio rutinu i tačnost pasova. Imao je elemenata za pohvalu, ali i za kritike.

Šerif Endijaj 7
Od 71. umesto Duartea. Veliki radnik za ekipu, što je još jednom pokazao na delu, kada je asistirao za gol Milsona. Sjajno se namestio i u prazan prostor gurnuo loptu, što je omalenom Angolcu bilo dovoljno za gol. Trener Milojević pogodio je sa njima dvojicom, šteta što Šerif nije ušao ranije u igru, jer se videlo da ga zadnja linija Benfike teže čuva, nego Duartea.


Milson 7
Od 71.umesto Olajinke. Ponovo je bio u centru pažnje kao i protiv Bode Glimta. Tada je na njemu skrivljen penal, sada je bio strelac. Definitivno sa njim Zvezda je opasnija, uvek je opasan po gol protivnika, šteta samo što ume da pretera kada je lopta kod njega, napravi potez više u driblingu. Ali, za večeras nema šta da mu se prigovori.

Ilić 5,5
Od 82.umesto Krunića. Trudio se da poveže linije između veznog reda i napada, bio koristan u odbrani. Imao i jedan pokušaj šuta u poslednjim minutima utakmice.

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Kurir Atmosfera pred meč Zvezda - Benfika