Posle tri dana i 18 odigranih utakmica završeno je prvo kolo novog formata Lige šampiona.

Novi format takmičenja doneo nam je dosta uzbuđenja. Na 18 odigranih mečeva postignuto je čak 57 golova, što je 3,1 po utakmici. Više nemamo grupe, već jednu tabelu sa 36 timova i svaki bod je izuzetno bitan.


Podsetimo, osam prvoplasiranih ekipa će obezbediti direktan plasman u osminu finala Lige šampiona, dok će klubovi od 9. do 24. mesta igrati baraž za osminu finala. Ekipe koje završe od 25. do 36. mesta se opraštaju od takmičenja.

Nažalost, srpski predstavnik, ekipa Crvene zvezde, nije uspela da se na premijeri domogne prvih bodova. Crveno-beli su na svom terenu poraženi od Benfike rezultatom 2:1, pa se nakon prvog kola nalaze u donjem delu tabele.

Na čelu je trenutno Bajern Minhen, koji je na startu takmičenja demolirao Dinamo iz Zagreba rezultatom 9:2, a prate ih Seltik, Leverkuzen, Aston Vila, Dortmund i Sparta - ekipie koje su, takođe, zabeležile ubedljive pobede u prvom kolu.

Zvezda je trenutno na 25. poziciji, a za samo dno zakucan je zagrebački Dinamo koji je u Minhenu doživeo istorijsku blamažu.

Pogledajte tabelu posle prvog kola:



Standings provided by Sofascore

Kurir sport/J.M.

Kurir Olajinka posle poraza od Benfike