Već duže vreme Ter Štegen prilično ide na živce navijačima slavnog kluba, a nakon novog ispada mnogi bi mu rado videli leđa.

Monako je na svom terenu napravio senzaciju na startu LŠ, pošto je savladao favorizovanu Barselonu rezultatom 2:1.

Tragičar utakmice bio je golman Barse Ter Štegen koji je jednim neodgovornim potezom zavio ekipu u crno.

Barsa je od 11. minuta igrala sa igračem manje, a glavni krivac za to je golman Katalonaca.

Nepotreban, rizičan pas prema Eriku Garsiji doveo je do crvenog kartona i na kraju bolnog poraza od Monaka. Ter Štegen je imao dvojicu otvorenih saigrača, ali je odlučio da doda loptu Garsiji. Monako je presekao pas, ušao u gol šansu, pa je Garsija bio prinuđen da napravi prekršaj kako bi sprečio da lopta završi u mreži. Dobio je crveni karton, pa je Barsa do kraja meča igrala sa igračem manje.

To nije jedini propust koji je Ter Štegen napravio na ovom meču. Bio je jako nesiguran na golu, ima je nekoliko kikseva, a na kraju je indirektno okrivio Garsiju za neuspeh.

"Nismo se razumeli baš najbolje. Osećam se loše zbog njega. Dogodilo se nešto što nije trebalo da se dogodi, ali to je fudbal", rekao je Ter Štegen.

Novinari bliski Barseloni i navijači ne mogu da veruju šta čovek priča.

"To što krivi saigrače je mnogo gore od onoga što je uradio na terenu", rekao je novinar Alfredo Martinez.

Sličan komentar dao je i njegov kolega Havi Migel.

"Nepotreban pas. Imao je dve bolje opcije, a izabrao je Garsiju. Imao je nekoliko dobrih odbrana, ali to ne može da nadomesti njegove greške. Čovek je mirno gledao kako mu lopta ulazi u mrežu".

Kurir sport/J.M.

Kurir Olajinka posle poraza od Benfike