Povreda zgloba Ognjena Mimovića u premijernoj utakmici Lige šampiona protiv Benfike dobrano je zabrinula sve u Crvenoj zvezdi.

zvezda-benfica-52522.JPG
Starsport/Peđa Milosavljević 

Mladi desni bek morao je da napusti teren Marakane u 20. minutu, a posle utakmice na štakama je kolima Hitne pomoći otišao u bolnicu. Zasad još nije poznat stepen povrede perspektivnog desnog beka, a trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je na sinoćnoj konferenciji da nije optimista kada je Mimović u pitanju. Upravo to stvara ozbiljan problem crveno-belima pred "večiti derbi" sa Partizanom u ponedeljak od 19.00 sati u Humskoj, a onda i nastavak u Ligi šampiona.

Da zlo ne ide samo, pokazuje i odsustvo Milana Rodića, iskusnog beka koji će još najmanje dve nedelje biti van terena zbog povrede. U četvrtak veče, Rodić je iz novinarske lože posmatrao utakmicu Crvene zvezde i Benfike. Prvak Srbije sem Mimovića nema desnog beka u prvom timu, pa će trener Vladan Milojević morati da improvizuje i pronalazi nova rešenja za Superligu i Ligu šampiona.

rodic.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Deluje logično da levi bek Seol pređe na desnu stranu, kao što je bio slučaj u meču protiv Benfike. Činjenica da se Korejac odlično služi desnom nogom, te da je u reprezentaciji svoje zemlje kvalitetno igrao i na mestu levog i desnog beka, budi nadu kod navijača Crvene zvezde da će problem biti koliko-toliko saniran.

Ako i kad Seol pređe na desnu stranu i popuni prazninu do oporavka Mimovića, ostaje problem na levom beku. Konstatovali smo da je Milan Rodić povređen, a Timi Maks Elšnik je u meču protiv Benfike na levom beku bio iznuđeno rešenje. Nedostajao je Slovenac u veznom redu, falila je njegova mirnoća i siguran pas, pa će sigurno u narednim utakmicama biti vraćen na svoju prirodnu poziciju.

Avdic.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Dok se Milan Rodić ne oporavi od operacije nosa, možda bi trener Vladan Milojević šansu trebalo da da mladom Ademu Avdiću, momku koji je pre nekoliko meseci izašao iz teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena. Momak koji ima samo 16 godina posle operacije i oporavka radi sa prvim timom i dosad nije propustio nijedan trening. Ovaj tinejdžer rodom iz Loznice veliki je projekat kluba, o njemu su pohvalno pričali generalni direktor Zvezdan Terzić, ali i direktor Omladinske škole Nikola Jelić.

Adem Avdić povredio se u aprilu na treningu, kada mu je stradalo koleno i to samo nekoliko dana pred debi za prvi tim. Tada je trebalo da počne utakmicu Kupa Srbije protiv Vršca, a propustio je i Evropsko prvenstvo za kadete koje je igrano na Kipru. Sada se u potpunosti oporavio, a ima i status bonusa koji je vrlo važan u Superligi Srbije. Na treneru Vladanu Milojeviću je da odluči, hoće li povući hazarderski potez kao što je to uradio Dejan Stanković kada je šansu u večitom derbiju, u oktobru 2020. dao Strahinji Erakoviću, ili će se odlučiti za neko drugo i prinuđeno rešenje.

Degenek.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Možda sa Vanjom Drkušićem na desnom beku, a da Seol ostane na levom... Još jedno opredeljenje mogao bi da bude i oporavljeni Miloš Degenek koji je u karijeri i reprezentaciji Australije igrao veći broj utakmica kao desni bek. Problem kod rođenog Kninjanina je što nije licenciran za Ligu šampiona. Možda bi tu poziciju mogao da popuni i Rus Jegor Prucev, izuzetno brz i hitar, takođe bonus igrač... Previše je "možda" u celoj priči, što ukazuje da je problem Crvene zvezde više nego ozbiljan.

Konstatovao je Vladan Milojević na konferenciji za medije posle utakmice sa Benfikom da Crvena zvezda nema bekove i da je u velikom problemu. Ali, isto tako, trener crveno-belih rekao je i da je njegov posao da pronađe rešenje. Vremena pred "večiti derbi" je malo, a prva naredna utakmica u Ligi šampiona za Crvenu zvezdu je u utorak 1. oktobra u Milanu, kada gostuju Interu na stadionu "Đuzepe Meaca".

Kurir Glazer posle poraza od Benfike