U prvom kolu Lige šampiona na domaćem terenu, na stadionu Marakana crveno-beli se nisu proslavili. Doživeli su poraz od gostujuće ekipe iz Portugalije. Mnogi su očekivali da će Zvezda napraviti veliki preokret, ali do toga nije došlo, na razočarenje njihovih navijača.

Analizu jučerašnjeg meča, ali i komentar o navijanju na Marakani, izneo je za jutarnji program Kurir televizije Aleksandar Radonić, novinar sportske redakcije Kurira.

Kurir televizija Radonić o utakmici i navijanju Crvene zvezde protiv Benfike

- Svako je priželjkivao pobedu ili remi Crvene zvezde, ali nažalost nije se desilo. Zvezda ima za čim da žali, nije bila nadigrana, nije bila u podređenom položaju svih 90 minuta. Platila je kaznu tih 20 minuta lošeg početka, govorio je o tome i trener Milojević na konferenciji sinoć, gde su bez nekog razloga prepustili posed Portugalcima, da oni imaju loptu, a kada imaju loptu i posed onda su najjači. Nesrećno je primljen taj prvi gol, Rade Krunić je hteo da izbije loptu, ona je pogodila Turčina i otišla u gol, drugi gol ide na dušu malo golmanu, mada je moje mišljenja, video sam i sudskog eksperta Jokića da je na jednoj televiziji komentarisao da je sudija Majkl Oliver stvarno imao neujednačen kriterijum, jedan blagi kontakt je karakterisao kao faul i onda je igrač kvaliteta Kokčua to lako rešio, uhvatio našeg golmana na krivoj nozi, to je bilo već 2-0 i bilo je teško posle toga vratiti se. Iako je drugih 45 minuta Zvezda bila ta koja je bila dominantna, statistika kaže da su imali više šuteva na gol i posed, ali nisu stigli do izjednačenja.

Potom je komentarisao navijanje, pa je rekao da je bilo poput pozorišne publike:


- Ja, na primer, nisam zadovoljan ni posetom, ni navijanjem. Neverovatno je da ti u Beograd dolazi klub kakav je Benfika, koja ima dva svetska prvaka u svojim redovima, Otamendija i Di Mariju, i ozbiljan igrački potencijal i da Marakana ne bude dupke puna. Svaka čast severu, on jeste bio do kraja pun, mislim da tamo nije mogla šibica da stane, ali zapad, istok, jug, mislim, navijanje kao u pozorištu. Znači, dok Sever navija, ljudi sede, futbaleri traže podršku, zovu navijače...  Delije su posebne, to je 12. igrač Crvene zvezde, najvatreniji navijači, ali ovo ostalo je bilo baš loše.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Kurir televizija Sukob navijača Crvene zvezde i Benfike