Partizan će biti domaćin Crvenoj zvezdi na stadionu u Humskoj, a utakmica koja se igra u okviru devetog kola Super lige Srbije.

Biće to prilika da crno-beli okrenu sezonu posle lošeg starta, ispadanja iz evropskih kvalifikacija i tri uzastopna loša rezultata u domaćem prvenstvu (remi bez golova protiv IMT-a i Vojvodine i poraz od OFK Beograda 3:2).

Đurovski je tokom svoje karijere igrao i za Crvenu zvezdu i za Partizan, a sada veruje da će crno-beli uprkos prognozama doći do pobede.

 “Mislim da će Partizan da pobedi Zvezdu u derbiju. Oba kluba su brend i derbi je posebna utakmica, nebitno da li je neko od rivala prvi ili poslednji. Smatram da Partizan može da pobedi i da mu je to dobra prilika da se vrati u život. Oduvek navijam za Zvezdu, ali volim i Partizan. Dok sam bio u Zvezdi, nisam voleo crno-bele, jer to je logično, Ali, u Humskoj sam proveo četiri godine i bilo mi je fenomenalno. Sada smatram da će Partizan pobediti i to ćete videti u ponedeljak“, rekao je Đurovski za "Informer".

798791.jpg
youtube/Arena Sport TV 

Dodao je i da, prema njegovom mišljenju, oba tima imaju određene probleme.

Neko je izjavio da je ovo najbolji Zvezdin tim od Barija. Uopšte se ne slažem sa tim. Recimo, tadašnji tim je građen godinama, dovedeni su Prosinečki, Savićević i ostali. U Zvezdi je problem što su većina igrača stranci. Malo je naših igrača. Stranci ne znaju šta je derbi, oni igraju jer su plaćeni. Partizan ima drugi problem. Ne mogu da shvatim da godinama imaju problem samim sa sobom. Nije mi jasno što u oba kluba dolaze stalno isti treneri, kao da drugi ne postoje. Ipak, sve to na terenu u ponedeljak neće igrati nikakvu ulogu“.

Partizan je u deveto kolo ušao sa sedme pozicije sa 11 bodova, utakmicom manje i osam bodova manje od Crvene zvezde koja je na prvom mestu.

Večiti derbi će se igrati u ponedeljak od 19 časova.

Kurir sport/Informer

Kurir televizija Delije pevale o večitom derbiju