Kao bomba odjeknula je vest na Ostrvu da je bivši vlasnik Fulama i luksuzne robne kuće Harods, Mohamed Al Fajed, silovao i seksualno napastvovao više od 20 bivših radnica.

Čovek koji je 17 godina vodio čuveni premijerligaški klub preminuo je u avgustu prošle godine u u 94. godini života, a nakon njegove smrti isplivale su jezive priče o zlodelima koje je počinio.

Još dok je bio živ suočavao se sa brojnim optužbama za seksualno uznemiravanje, ali ih je zahvaljujući novcu i uticaju koji je imao uspešno sklanjao pod tepih.

Međutim, nakon njegove smrti istina je isplivala na površinu.

U dokumentarcu i podkastu Bi-Bi-Si-ja (BBC), zabeležena su svedočenja više od 20 bivših radnica koje su rekle da ih je Al Fajed seksualno zlostavljao u Londonu, Parizu, Sen Tropeu i Abu Dabiju.

Jedna od žena je rekla da ju je Al Fajed silovao dok je bila tinejdžerka i nazvala ga je "čudovištem".

"Bio je čudovište, seksualni predator bez moralnog kompasa. Zaposleni su za njega bili igračke", otkrila je jedna od žrtava.

Gaute Haudžins, trener koji je vodio Fulam od 2001. do 2003. godine otkrio je da je bivši gazda voleo mlade i plave devojke i da su bukvalno morali fizički da štite žensku ekipu od njega.

Nakon šokantnih saznanja oglasio se i Fulam.

"Duboko smo pogođeni i zabrinuti saznanjem o uznemirujućim izveštajima nakon dokumentarca. Iskreno se saosećamo sa ženama koje su podelile svoja iskustva. Utvrdićemo da li je i neko u klubu bio žrtva. Ako bilo koja osoba želi da podeli informacije ili iskustva u vezi sa optužbama, neka kontaktira klub ili policiju", poručili su iz Fulama.

Al Fajed je kupio Fulam 1997. godine nakon njihove promocije u tadašnji treći rang engleskog fudbala. Tokom njegove vladavine klub je zabeležio velike uspehe. 2001. godine su dogurali do Premijer lige gde su se zadržali narednih 13 godina.

Al Fajed je redovno pratio utakmice svog kluba.

Kurir sport/J.M.

Kurir Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode