Nema dana, a kada neki italijanski sportski medij ne napiše nešto o Luki Joviću. Bez obzira što je Srbin skrajnut u Milanu, očigledno je da uživa veliku popularnost, pa je svaka vest o njemu izuzetno čitana.

profimedia0820406279.jpg
www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia 

Trener Milana Paulo Fonseka otpisao je Luku Jovića posle lošeg početka sezone. Iz samo njemu znanin razloga, Portugalac je odlučio da ne licencira Srbina za Ligu šampiona. A, ta odluka bila je u koliziji sa stavom uprave kluba i prvog čoveka sportskog sektora Zlatana Ibrahimovića, koji su pred start sezone upravo Luki Joviću dodeli kultni broj "devetku" na dresu Milana.

Luka Jović (26) mirno je primio odluku Paula Fonseke. Odlično i vredno radi na treninzima, ali mu svakako smeta što je više na tribinama, nego na klupi. Videlo se to i na meču Srbije i Španije u Ligi nacija, kada je promašio zicer. Da ima utakmica u nogama, Luka bi takve šanse rešavao otvorenih očiju.

whatsapp-image-20240905-at-21.35.36-c379a096.jpg
Dado đilas 

Italijanski novinar Nikola Šira objavio je na svom "X" nalogu vest da bi Luka Jović mogao da napusti San Siro u januaru. Srbin je navodno imao dve ponude inostranih klubova, ali je odbio da napusti Milan, iako mu je bilo jasno da ga Paulo Fonseka ne vidi u rosteru. Posebno, kada je poslednjeg dana doveo Tamija Abrahama iz Rome i javno kazao da ima poverenja u Alvara Moratu.

Nije tajna da bi Paulo Fonseka mogao uskoro da dobije otkaz u Milanu, posebno ako večeras (20.45) doživi poraz od gradskog rivala Intera. Italijanski mediji već danima spekulišu da je uprava kluba u ozbiljnim pregovorima sa Masimilijanom Alegrijem i Mauricijom Sarijem. Ako jedan od njih dvojice dođe na San Siro, možda bi svanulo Luki Joviću.

profimedia-0908996774fonseka.jpg
R4924_italyphotopress / imago sportfotodienst / Profimedia 

Luka Jović ima ugovor sa Milanom do leta 2025. godine. Nažalost, posle odlaska u Real 2019. godine za 60.000.000 evra, njegova karijera je u padu. Nije se snašao nekadašnji napadač Crvene zvezde u Madridu, išao je na pozajmice u Ajntraht i Fjorentinu, ali bez uspeha. Sada je u Milanu opet u zapećku, a njegova vrednost sa 60, pala je na svega sedam miliona evra.

Kurir televizija U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem