Nakon napada huligana na stadion Partizana i uništavanja terena uoči večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde, Fudbalski savez Srbije doneo je konačnu odluku. Derbi će se igrati prema planu, večeras u 19 časova, uprkos incidentima koji su doveli u pitanje njegovo održavanje.

Odluka je usledila nakon što je stručna komisija izvršila proveru stanja terena i utvrdila da je bezbedan za igru, iako su krhotine stakla i požar predstavljali ozbiljne probleme.

Gost jutarnjeg programa bio je Predrag Gajić, novinar sportske redakcije Kurira, koji je detaljno govorio o situaciji na stadionu Partizana.

Sequence 01.02_40_04_03.Still023.jpg
Kurir Televizija 

- Kada pogledate snimke, jasno je da grupa od desetak, možda petnaest navijača, jednostavno ulazi na stadion bez ikakvih problema. Nisu ni obijali, samo su ušli. Postavlja se pitanje - gde je obezbeđenje? Kamere očigledno rade, ali da li ih neko prati? Da li je neko dežuran? Sve ovo pokazuje u kakvom je stanju infrastruktura stadiona Partizana. Ne govorimo samo o fasadi koja otpada, nego o ozbiljnim propustima u bezbednosnom sistemu stadiona. Stadion je praktično napušten u tom trenutku - objasnio je Gajić.

Kurir Upad huligana na stadion FK Partizan

Osvrnuo se na loše stanje stadiona gde je istakao da je samo loža renovirana. 

- Stadion Partizana je u katastrofalnom stanju. Očigledno je da tu već godinama niko nije ozbiljno ulagao. Fasada otpada, unutrašnji delovi su zapušteni, i to svi znaju - od navijača do funkcionera kluba. Samo je loža renovirana, dok ostatak stadiona zahteva ozbiljne radove. Ako se već grade novi stadioni širom Srbije, mislim da je krajnje vreme da se nešto ozbiljno preduzme i sa Partizanovim stadionom. On je jedan od simbola srpskog fudbala i zaslužuje bolje - izjavio je Gajić.

Kurir televizija Predrag Gajić analizirao video snimak huliganskog pira na stadion Partizana

Podele među navijačima Partizana dodatno otežavaju situaciju istakao je Gajić. 

- Ono što dodatno otežava situaciju jeste podela među navijačima. Grupa Vandal Boys, koja postoji još od 2001. godine, sada se raspada. Oni su zapalili svoju zastavu i simbolično ugasili grupu. Ove unutrašnje podele među navijačima, kao i sukobi sa upravom kluba, doveli su do toga da na stadionu više nema jedinstva. Umesto da navijači stoje uz klub i podržavaju ga u ovim teškim trenucima, oni su u sukobu sa upravom, što stvara dodatne probleme.

Sequence 01.02_37_26_14.Still022.jpg
Kurir Televizija 

Potom se dotakao motivacije igrača Partizana pred derbi.

- Partizan trenutno nije u najboljoj formi. Izgubili su poslednji meč protiv OFK Beograda, ispali su iz svih evropskih takmičenja, dok je Crvena zvezda mnogo jača ekipa. Međutim, večiti derbi je uvek posebna utakmica. Bez obzira na to koliko je Zvezda kvalitetnija na papiru, motivacija igrača Partizana može odlučiti ishod. Zvezda nije pobedila u Humskoj već 11 mečeva zaredom, što govori o posebnom duhu koji Partizan ima kada igra kod kuće. Verujem da će se igrači Partizana boriti do poslednjeg trenutka da odbrane svoj teren - zaključio je Gajić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

MONDO Fk partizan