Čudni su putevi Gospodnji. Baš tako. Andrija Maksimović, talentovani fudbaler Crvene zvezde, koji ima samo 17 godina, posle asistencije u 174. večitom derbiju dobio je poziv selektora Dragana Stojkovića.

a01-epa-mohamed-messara.jpg
EPA Mohamed Messara 

Kuriru je iz FSS potvrđeno da se ime Andrije Maksimovića našlo na širem spisku selektora Dragana Stojakovića Piksija, za utakmice fudbalske reprezentacije Srbije u oktobarskom ciklusu Lige nacija. To znači, da bi Zvezdin Mesi mogao da debituje za A tim već 12. oktobra protiv selekcije Švajcarske u Leskovcu, ili tri dana kasnije protiv Španije u Kordobi.

- Da, Andrija Maksimović je na širem spisku selektora Stojkovića za Ligu nacija - rečeno je Kuriru iz FSS.

Andrija Maksimović na visokom nivou odigrao je derbi između Crvene zvezde i Partizana (4:0) u Humskoj. Bio je jedan od najboljih igrača u redovima crveno-belih. Sjajnu partiju upotpunio je asistencijom Silasu, za drugi gol Crvene zvezde.

andrija1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Poigrala se sudbina sa Andrijom Maksimovićem u samo nekoliko dana. Prvo je dobio priliku da odigra večiti derbi, iako još nije punoletan, pošto je 5. juna napunio tek 17 godina. Sada bi mogao da postane jedan od najmlađih debitanata u istoriji srpske fudbalske reprezentacije.

Ako Andrija Maksimović dobije priliku da debituje protiv Švajcarske 12. oktobra u Leskovcu, postaće drugi najmlađi fudbaler u istoriji srpske reprezentacije, pošto bi upisao utakmicu sa 17 godina, četiri meseca i sedam dana. Ispred njega će ostati samo Andrija Živković, koji je za A tim Srbije debitovao sa 17 godina i 92 dana.

fudbalska-reprezentacija-srbije-euro-2024-foto-nemanja-nikolic-14.jpg
Nemanja Nikolić 

Ispred njega ostao bi samo rekorder Andrija Živković. Nekadašnji igrač Partizana, a sada PAOK-a, zaigrao je za A selekciju prvi put kod selektora Siniše Mihajlovića, kada je imao 17 godina i 92 dana. Debitovao je Živković 11. oktobra 2013. za seniorsku reprezentaciju Srbije na oproštaju Dejana Stankovića protiv Japana (2:0) u Novom Sadu, čime je oborio rekord Mitra Mrkele i postao najmlađi reprezentativac u istoriji nacionalnog tima.

Kurir televizija U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem