Nije Crvena zvezda dobila samo Andriju Maksimovića na 174. večitom derbiju protiv Partizana, koji je rešila ubedljivo 4:0 u svoju korist. Još jedan mladi fudbaler zablisato je punim sjajem.

Prucev1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Ako je Andrija Maksimović opravdao epitet "Zvezdinog Mesija" u derbiju protiv Partizana, onda je Rus Jegor Prucev svakako zaslužio sve pohvale i visoke ocene za sve ono što je prikazao u večitom derbiju. Njemu je bilo dovoljno svega dva minuta na terenu da spakuje asistenciju za gol Šerifa Endijaja i da sa još nekoliko brzih prodora pokaže srpskoj javnosti da se radi o jednom od najvećih talenata u Superligi. U igru je ušao u 63. minutu, baš umesto Andrija Maksimovića.

Da je Jegor Prucev (21) bio malo otresitiji i precizniji, mogao je jednu od dve lepe prilike da pretvori u gol i tako još više ulepša svoju igru u večitom derbiju. Prvi put je malo zakasnio, kada mu je lepu asistenciju dao Aleksandar Katai, a drugi put je loše šutirao iz prilično izgledne situacije. Ali, odradio je posao, kada je po desnoj strani izlomio iskusnog Nikolu Antića, uputio oštar centaršut ispred golmana crno-belih Aleksandra Jovanovića, koji je Šerif Endijaj zakucao u mrežu.

Prucev2.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Prema portalu Sofascore Jegor Prucev je utakmicu protiv Partizana završio sa ocenom 7,3. Na terenu je proveo 27 minuta, a procenat tačnih pasova bio je izrazito visok, čak 89 odsto, od devet pasova, osam su bili tačni. Jedna asistencija za gol, jedan uspešan dribling u trku i jedna velika šansa za gol, kaže Sofascore. Od dva duela na zemlji dobio je jedan, kao i jedan u skoku. Jednom je presreo protivnički napad i zaplenio loptu.

Zvezdin Rus sa srpskim pasošem Jegor Prucev stigao je na Marakanu pre dve godine iz Sočija za 900.000 evra, kao veliki talenat. Miran, povučen, momak sa radnim navikama i etikom, kako kažu za njega u Crvenoj zvezdi, nagoveštavao je u pojedinim utakmicama svoj veliki talenat. Pre svega brzinu, a onda i ubitačan dribling i pregled igre. Nažalost, u crveno-belom dresu je odigrao svega 14 zvaničnih utakmica. Sada je u derbiju pokazao da mu treba više davati šansu.

prucev.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Prošlu sezonu Jegor Prucev, momak rodom iz Krasnodara, proveo je u Celju gde je bio najbolji fudbaler i najzaslužniji za osvajanje titule prvenstva Slovenije. Upisao je 30 utakmica u prvenstvu, dao pet golova i podelio sijaset asistencija. Nudili su Slovenci Crvenoj zvezdi 1.200.000 evra za Rusa, ali je ta ponuda glatko odbijena na Marakani. Interes za Rusa pokazivali su švajcarski Bazel i italijanska Roma.

Zanimljivo, Jegor Prucev nije debitovao za seniorsku reprezentaciju Rusije. Imao samo dva meča za mladu selekciju. Pošto poseduje srpski pasoš i igrački se afirmiše u Srbiji u Crvenoj zvezdi, možda bi u FSS i selektor Dragan Stojković Piksi trebalo da obrate pažnju na njega. Malo je mladih igrača, koji su tako brzi, jaki u igri "jedan na jedan" i fudbalski pismeni kao Jegor Prucev.

Arenasport 1/printscreen Penal za Zvezdu u derbiju protiv Partizana