Crvena zvezda bila je ubedljiva u 174. večitom derbiju protiv Partizana, ostvarivši na gostujućem terenu najubedljiviju pobedu - 4:0.

zvezdamladost-11.jpg
Starsport 

Legendarni fudbaler crveno-belihBoško Đurovski oduševljen je trijumfom svog kluba nad velikim rivalom, ali podseća da ne treba uživati u tuđoj muci.

- Znalo se da Zvezda ima bolji tim od njih. Da su oni u prvenstvo ušli promenjivo, u slaboj formi. Mi smo od početka utakmice preuzeli stvari u svoje ruke. Nije bilo dileme nijedngo trenutka, da ćemo pobediti u derbiju. Kada smo poveli sa 4:0, delovalo mi je da smo smanjili gas i poslednjih 20 minuta odigrali u laganom ritmu. I drago mi je zbog toga. Ne treba ići do kraja, da smo im dali više golova. Ovo je i ovako njihov najveći poraz od Zvezde na njihovom stadionu. Mislim da smo ih u Humskoj dva puta tukli po 4:1... Jednom 1976, drugi put 1982 - rekao je Boško Đurovski.

Pozdravio je čuveni fudbaler Crvene zvezde odluku trenera Vladana Milojevića da bude odmeren u izjavama posle derbija.

- Miloje uvek bio skroman, tako je bilo i sada. Nije pao u euforiju i to pokazuje njegov karakter. Ujedno, to je i pokazatelj kakvi smo zvezdaši.

Prisetio se potom Boško Đurovski sramnih scena iz svlačionice Partizana posle 140. večitog derbija, odigranog 23. aprila 2011. koji su dobili crno-beli rezultatom 1:0, posle gola Prinsa Tejga. Snimak na Jutjubu pokazuje slavlje polugolih fudbalera i trenera Aleksandra Stanojevića uz stihove - Je... cigane, a onda i "Kurva umire, kurva gasi se..."

- Sećam se Stanojevića, kada je uzeo titulu... Kada je u svlačionici pevao pogrdne pesme na račun Crvene zvezde. Ispred očiju mi je taj snimak. Pomislio sam na njega još za vreme utakmice. Cenim Stanojevića kao trenera, ali trebalo je da zna da se u pobedi nikada ne treba uzvisiti, kao što se i u porazu ne treba uniziti. I sada mu se sve to što je radio vratilo. To je jedna od Božjih kazni.

zoz-0265.jpg
Zorana Jevtić 

Podsetio je Boško Đurovski i na daleku 2007. godinu, kada je Crvenoj zvezdi doneo titulu posle direktnih okršaja sa Partizanom.

- Da ne pomisli neko da prozivam Stanojevića. Imao sam loše iskustvo posle pobeda nad Partizanom. Kao trener Zvezde uzeo sam duplu krunu u sezoni 2006/2007. Pobedili smo Partizan tri puta u roku od 15 dana... Četiri kola pre kraja na stadionu "JNA" smo ih dobili... Pazite scenu. Dva autobusa, naš i njihov, parkirani su jedan pored drugog na parkingu stadiona Partizana. Ulazim u naš autobus, vidim momci slave, raspištoljili se... Pogledam u Partizanov bus, vidim kolegu Đukića i njihove igrače. Svi kao pokisli. Odmah sam naredio našim momcima da prestanu sa pesmama i da ćemo slaviti kad dođemo na Marakanu. Ali, dostojanstveno. Bez ponižavanja - objasnio je Boško Đurovski i nastavio:

- Protivnika moraš da poštuješ, ne smeš da ga potcenjuješ, jer se to u fudbalu po nekom nepisanom pravilu vrati. Uvek sam za ono, da rivala na terenu pobediš što ubedljivije možeš, ali da ga nikada ne prozivaš van terena. Tako su radili zvezdaši kroz istoriju. Gospodski. Jer, ako to ne uradiš, sve vam se brzo vrati. Kad sam otišao sa Piksijem iz Zvezde u Japan, Partizan je posle toga napravio niz od šest uzastopnih titula. Verujte mi, mnogo puta sam pomislio na onu scenu iz našeg autobusa.

Kurir TV KAŽU DA SMO NAJLUĐI U ISTORIJI! Đurovski: Brazil nije ono što je bio! Imamo hitrost i brzinu u NAPADU tamo gde su oni slabi