Fudbaleri Miljakovca savladali su poljsku ekipu KP Bor rezultatom 1:2 u prvom meču osmine finala Feniks trofeja.

Meč je odigran u Obornjiki Slonskju, varošici u okolini Vroclava, a golove za Miljakovac postigli su Luka Manić u 36. i Filip Ranković u 90. minutu.

WhatsApp Image 2024-09-24 at 13.04.14_f89ce4c5.jpg
Privatna Arhiva 

Po drugi put u svojoj istoriji, Miljakovčani nastupaju u Feniks trofeju, međunarodnom takmičenju koje okuplja amaterske klubove širom Evrope, i jedini su klub iz Srbije koji je dobio poziv za učestvovanje. Strelac pobedonosnog gola i kapiten ekipe Filip Ranković ne krije oduševljenje nakon utakmice:

- Ne postoje reči kojima bih opisao koliko sam srećan zbog prve evropske pobede u istoriji kluba. Put do Poljske bio je izuzetno naporan, proveli smo punih 20 sati u autobusu i iz njega otišli pravo na zagrevanje. Odigrali smo disciplinovano, čvrsto i samouvereno. Zahvaljujući Lukinom golu, kontrolisali smo tok meča, ali nas je prekid zbog nestanka struje malo poremetio i primili smo gol pred sam kraj meča. Srećom, na kraju smo ipak nagrađeni za dobru igru i zalaganje. Sjajno smo odigrali kontru maltene u poslednjem minutu, uspeo sam da istrčim do kraja uprkos velikom umoru. Nakon što sam dobio perfektnu loptu, pogodio sam bliži ugao i otrčao da proslavim sa našim vernim navijačima kojima se u ime cele ekipe od srca zahvaljujem što su prešli preko 1000 kilometara zajedno sa nama kako bi nas bodrili.

Trener Radničke klase Nenad Nikolić zadovoljan je partijom svog tima, ali i dočekom od strane poljaka:

- Čestitao bih ekipi KP Bor na fer i korektnoj igri, kao i na gostoprimstvu. Pokazali su se kao izuzetni domaćini, jedva čekamo da i mi njih ugostimo u Beogradu kako dolikuje. Utakmica je bila veoma tvrda, sa mnogo duela i trčanja. Teren je bio u izuzetnom stanju, a pohvalio bih i celokupan ambijent. Čestitam mojim momcima na sjajnom pristupu i nepoštednoj borbi od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka. Presrećan sam ostvarenom pobedom jer znam koliko je ova utakmica značila svima u klubu i pozivam sve smipatizere Miljakovca, ali i ostale ljubutelje fudbala da u što većem broju dođu da nas podrže u revanšu - rekao je Ranković.


Revanš meč zakazan je za 19. oktobar na stadionu Jusa Bulić u Železniku, a ekipi Miljakovca će za plasman u četvrtfinale biti dovoljan i nerešen rezultat. Ukoliko eliminišu tim iz Poljske, u narednoj rundi sastaće se sa boljim iz dvomeča između škotskog Kaledonijana i Venusa iz Bukurešta.

Kurir sport

Kurir televizija U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem