Prošlo je 103 dana od konferencije za novinare koja je zakazana povodom predstavljanja novog-starog trenera crno-belih. Stanojević je nasmejan ušao na konferenciju, ali se brzo uozbiljio i izgovorio ozbiljne reči.

Međutim...

Obećanje koje je dao navijačima nije ispunio, a razloga zašto je to tako ispalo je previše. Ono što može lako da se zaključi jeste to da takozvana uprava kluba nije ispunila svoja obećanja data stručnjaku koji je dan nakon 174. večitog derbija podneo ostavku.

Prisetićemo se kako je protekla konferencija po povratku Stanojevića u Partizan.

"Evo mene opet. Opet se gledamo i sarađujemo. Najviše vas interesuje razlog zašto sam se vratio", ovo su bile prve reči Stanojevića nakon što je ušao u pres salu na stadionu u Humskoj.

A, odmah potom je poručio sledeće:

"Prva stvar, nisam završio započeti posao. Otišao sam u jednom trenutku gde po mojoj proceni, iz ovog ugla, sam pogrešio. Druga stvar, kao svaki trener imam svoju ambiciju i izazov, ovo je jedan veliki izazov za mene. Kada vas zove Partizan morate da razmislite. Nisam imao predstavu da ću se vratiti do nedavno, do pre nekoliko dana kada smo prvi put stupili u kontakt. Generalno, ni na kraj pameti mi nije bilo da ću se vratiti".

stanojevicpromocija-01.jpg
Starsport Stanojević na promociji u Partizanu

Kako su čelnici naveli Stanojevića da prihvati posao i, ispostaviće se, napravi grešku?

"Postoje u našim razgovorima uveravanja da ćemo biti pojačani u svakom pogledu, u svim strukturama. I u igračkom i u rukovodećim kadrovima, to nam je važno. Iz tih razgovora sam shvatio ozbiljnost Partizana da ide napred. Iz tog razloga sam potpisao ugovor na tri godine jer mislim da je potrebno vreme da se neke stvari urade. Ovog puta idem do kraja. Do kraja, svi zajedno, nadam se sa što viče navijača, u jednu tešku, hrabru borbu".

Kakvi su bili ti "uslovi" za povratak?

"Mogu samo da kažem da nam je potrebno pojačanje u svakom smislu, nadam se da sam bio jasan. Iz tog razloga smo pričali o svemu. Znate kako, kada dolazite opet hoćete da se dignete na viši nivo. Ja sam sada bolji trener nego što sam bio, tako hoćemo da napredujemo u svim strukturama, dobio sam uveravanja da će to ići tako. Tako bih to formulisao da ne budem pogrešno shvaćen. Nisam ništa uslovljavao, pričali smo o tome".

Prethodnih 15 nedelja smo mogli da svedočimo nastavku slobodnog pada Partizana, iako je delovalo da nema gde više da se padne.

Crno-beli su izbačeni iz sva tri evropska takmičenja u kvalifikacijama, dok je pogled na tabelu Super lige Srbije tragičan za svakog navijača srpskog velikana.

Kada se sve uzme u obzir, može da se postavi pitanje: Da li je Aleksandar Stanojević uopšte imao šanse za drugačiji ishod?

Prošao je kroz pakao, na kraju slušao uvrede na svoj račun, čak i dobio povredu nakon divljanja navijača Partizana posle teškog poraza od Crvene zvezde.

Kurir sport

Bonus video:

MONDO Grobari teraju Aleksandra Stanojevića