Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan u 174. večitom derbiju ubedljivim rezultatom 4:0, nakon čega je usledilo veliko slavlje ispred severne tribine.

Četiri gola u mreži najvećeg rivala i to u gostima bili su i više nego dovoljan razlog za veliko slavlje u redovima aktuelnog šampiona.

Odmah po završetku utakmice, fudbaleri Zvezde su se sa terena prebacili na atletsku stazu ispred severne tribine gde su slavili trijumf sa navijačima, a tu utakmicu sa Delijama gledao je i Marko Gobeljić, nekadašnji član ekipe iz Ljutice Bogdana koji je prošlog leta napustio Crvenu zvezdu nakon šest godina.

Na inicijativu Gelora Kange Gobeljić je sišao sa ograde na severnoj tribini i pridružio se nekadašnjim saigračima, ali i onima koji su u međuvremenu stigli u klub.

Nakoliko dana nakon derbija, Gobeljić je shvatio da je pogrešio i uputio je javno izvinjenje njegovom klubu, OFK Beogradu.

- Želim da iskoristim priliku da se javno izvinim OFK Beogradu, svojim saigračima i navijačima, nakon slavlja na Derbiju.

Na treningu sam razgovarao sa ljudima iz kluba i navijačima i shvatio sam da sam pogrešio. Nikada nisam krio niti ću emociju prema Crvenoj zvezdi čiji sam bio igrač u velikom delu moje karijere. Ali sam svestan da sam kao profesionalac pogrešio, svestan sam da ne mogu da budem navijač jednog kluba dok sam profesionalac u drugom klubu istog ranga takmičenja.

Trenutno branim boje OFK Beograda, zavoleo sam ovaj klub i morao sam drugačije i profesionalnije da reagujem.

Prihvatiću mere klupske discipline, a onda se vraćam na teren da pomognem svojim saigračima - stoji u izjavi Gobeljića za klupski sajt.