Mateja Prokopijević je jedan u nizu momaka koji su na ovaj način obnovili saradnju sa timom sa Banovog brda, u prethodnom periodu to su učinili Vojin Serafimović, Lazar Stojanović, Luka Đorđević i Andrej Bačanin.

Mateja_Prokopijevic1-1024x596.jpg
Fk Čukarički 

Prokopijević, koji nastupa na poziciji veznog igrača, u Čukaričkom je već devet godina. S obzirom na visinu, krasi ga pre svega odlična tehnika i to je najveći adut u njegovoj igri.

– Za sebe slobodno mogu da kažem da sam dete Čukaričkog, ovo je moj klubu, klub u kojem želim da zaigram u prvom timu. Želeo bih da se zahvalim svima koji su u prethodnom periodu uticali na moj razvoj, Đorđu Aćimoviću Đuliki na čiju sam preporuku i došao iz Požege na Banovo brdo, ali i direktorima Matijaševiću i Grkiniću, kao i prethodnim trenerima i sačigračima, svi oni su imali poverenja u mene. Potpis novog ugovora je veliki podstrek za mene, daće mi još veću želju da dobro radim na svakom treningu i da svaki meč koristim da se nadogradim kao igrač – kazao je Prokopijević, koji je potom dodao:

Mateja_Prokopijevic2-1024x643.jpg
Fk Čukarički 

– Imao sam priliku da debitujem za prvi tim, prošle sezone protiv Crvene zvezde u poslednjem kolu. Ušao sam tada u igru u 85. minutu, stadion je bio prilično ispunjen, rival šampion, i to na proslavi titule… Najbolji mogući debi koji sam mogao da zamislim, osetio sam kako izgleda nositi dres prvog tima Čukaričkog. Nadam se da ću to u budućnosti činiti mnogo puta.

Kurir sport

Bonus video:

Kurir Čukarički Partizan