Sarajevo i Željezničar odigrali su 154. derbi na Koševu, a završen je rezultatom 1:1.

Najveća utakmica bosanskohercegovačkog fudbala nije razočarala, a nije ni poseta pošto je ovu utakmicu sa tribina pratilo 24.000 navijača.

Ovo je bila najgledanija utakmica u regionu ove sezone, a ovaj podatak itekako može da zabrine ljubitelje fudbala u Srbiji!

Nikada se u istoriji nije desilo da je derbi Sarajeva gledaniji od duela Partizana i Crvene zvezde, a 174. večiti derbi na stadionu JNA koji je odigran u ponedeljak pratilo je samo 15.000 navijača.

Da stvar bude još gora, gledaniji od našeg derbija bio je i duel Dinama i Hajduka koji je uživo pratilo 20.000 navijača.

Jasno je da navijači Partizana ne dolaze na stadion dok je situacija u klubu ovakva, ali ovo je još jedan pokazatelj koliko je situacija loša...

Nikada se u istoriji nije desilo da je više navijača bilo na košarkaškoj utakmici (Partizan-Borac 18.000 navijača), nego na "prazniku fudbala".

Beograd je bio bez euforije za utakmicu nad utakmicama, a to pokazuje i poseta.

Zvezda je trenutno po kvalitetu miljama daleko od Partizana, Delije su napunile sever, ali ni njima sigurno nije prijatno da čuju koji su mečevi bili gledaniji od našeg derbija.

Kakav god naš fudbal bio, naš je i bolji nemamo.

Stadioni već dugo zvrje prazni, ali je makar slika i atmosfera sa derbija odlazila u svet.

Situacija na stadionu Rajko Mitić će verovatno biti drugačija, Delije su u Ligi šampiona pokazale da su voljne da napune stadion, ali je situacija nešto drugačija kada je domaća liga u pitanju.

Nikome nije u interesu da se fudbal igra pred nekolicinom navijača, a ukoliko se ovaj trend nastavi....

Ostaje da se nadamo boljim danima, većoj poseti i većoj konkurentnosti lige, jer će samo tako i nacionalni tim biti jači.

Kurir sport

Kurir 174. večiti derbi - oranica na stadionu Partizana