U vreme kada je Andrija Maksimović spavao i spremao se za najveću utakmicu svog života, oko pola dva ujutro njegov nešto stariji kolega Lazar Jovanović blamirao je sebe u lajv programu izvesnog jutjubera.

Lazar Jovanović na ribanju kod Terzića i Spajića
Printscreen 

Zaboravio je Lazar Jovanović na ugled svog oca Milana Laneta Jovanovića, brata Dušana koji igra u kadetima crveno-belih, zaboravio je i na renome kluba u koji je letos došao i kakvu veličinu kao evropski šampion iz 1991. godine predstavlja Crvena zvezda. Neprimerenim ponašanjem u danu kada Zvezda igra derbi protiv Partizana ovaj mladić od svega 18 leta doveo je svoj život u pitanje, zbog akrobacija koje je činio na vozilu u pokretu. I sve te ludorije jutjuber Baka Prasepodelio je u javnosti ne mareći šta će se desiti sa Lazarom Jovanovićem, sve zarad prokletih klikova. A, i što bi on morao da vodi brigu o Lazaru Jovanoviću, koji je punoletan i koji pristao da se snimaju njegove vratolomije.

jovanovic.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Nedopustiv video, tačnije skandal u kojem je u glavnoj ulozi Lazar Jovanović došao je i do njegovog oca, a onda i do ljudi iz Crvene zvezde. Reakcija čelnika kluba iz Ljutice Bogdana 1A bila je pedagoška, jer je mladi fudbaler pozvan na razgovor kod generalnog direktora Zvezdana Terzića. Prema onome što piše portal Mozzartsport, Lazar Jovanović dobio je lekciju, propisno je izriban i skrenuta mu je pažnja na njegovo ponašanje koje će biti pod budnom prismotrom.

crvena-zvezda-v-bodoglimta2670.jpg
Starsport/Dimitrije Vasiljević 

Ozbiljne packe i zamerke dobio je Lazar Jovanović i od kapitena Uroša Spajića, koji mu je skrenuo pažnju na nedopustivo ponašanje i činjenicu da je skrnavio ugled FK Crvena zvezda. I nije to sve. Lazara Jovanovića tek čeka raport kod trenera Vladana Milojevića.

cz-vladan.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

A, šta je otac Milan Lane Jovanović mogao da kaže svom prvencu, svom sinu, možemo samo da pretpostavimo. Samo nekoliko meseci ranije Nenad Milijaš, trener omladinaca održao je sastanak sa Lanetom Jovanovićem i ubedio ga da pusti sina u Beograd, u Crvenu zvezdu. I došao je Lazar na Marakanu, pokazao sav raskošan talenat sa loptom i brzinu koju poseduje. Ali, čini se zakazao je sa ponašanjem.

lane3.jpg
Printskrin/jutjub 

Vreme će pokazati može li Lazar Jovanović da se vrati na put profesionalnog fudbalera, ili će ostati upamćen samo kao talenat i dečak nemirnog duha koji je rizikovao život ludirajući se sa izvesnim jutjuberom, koji je opet zaradio ozbiljan novac na klikovima, iskoristivši njegovu naivnost i lakovernost.

Lazar1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Lazar Jovanović nije kažnjen. Zasad. Prethodnih dana trenirao je bez problema sa ostatkom tima.

Kurir Zvezdan Terzić vanredna konferencija