Nedavno odigrani 174. večiti derbi pokazao je pravo stanje u Partizanu. Poraz od najvećeg rivala rezultatom 4:0 na stadionu u Humskoj pamtiće se baš dugo.

Dan nakon svega što se desilo pre, za vreme i posle najveće utakmice srpskog fudbala, Aleksandar Stanojević je podneo ostavku, smenjen je i direktor mlađih kategorija Vanja Radinović, a novi-stari sportski direktore Ivica Iliev, odabrao je dva čoveka koja dovodi u klub.

Prema informacijama stranice "Pbg news" nekadašnji fudbaleri Partizana Miralem Sulejmani i Nenad Marinković ubuduće će voditi brigu o čuvenoj omladinskoj školi Partizana.

Pomenuti izvor ističe i ono što se samo nameće kao logičan splet okolnosti koji bi trebalo da se dogode. A, to je da je ovo tek početak promena koje se očekuju u narednim danima i nedeljama.

Miralem Sulejmani je nedavno završio karijeru koju je započeo upravo preko Partizanove omladinske škole. Za prvi tim nije dugo igrao, pošto je 2007. godine otišao u Herenven. Samo godinu dana kasnije ostavrio je transfer u Ajaks koji je za njega platio više od 16 miliona evra. Igrao je potom za Benfiku, a onda čak sedam godina proveo u Jang Bojsu. Karijeru je završio nakon epizode u Železničaru iz Inđije.

Za reprezentaciju Srbije je na 20 utakmica postigao jedan gol.

Nenad Marinković je takođe dete crno-belih, ali je za razliku od Sulejmanija proveo puno vremena u Partizanu i u Srbiji gde je igrao za Voždovac, Mladost, Rad, Mačvu i Teleoptik. Tokom karijere je igrao još u Grčkoj, Izraelu, Švajcarskoj, Kini i Makedoniji.

Kurir sport

 Bonus video:

MONDO Podrška za igrače Partizana