Dušan Vlahović dao je veliki intervju za DAZN gde je pričao o Juventusu i svemu ostalom zanimljivom, a vezano je za slavni klub iz Torina.

Za početak, srpski as napomenuo je da je saradnja sa Tijagom Motom fantastična:

- Osećam se dobro,  da se bolje izrazim, ovaj stil igre mi više odgovara. Sa gospodinom Alegrijem sam takođe imao dobru saradnju, stavljao sam se u službu tima i uvek ispunjavao ulogu koja mi se dodeli. Šta mi Tijago najčešće govori? Odmah mi je pričao o disciplini: radi one stvari koje izgledaju jednostavne, a u stvarnosti nisu. Uvek idi u krevet u isto vreme, dobro se odmori, dobro spavaj i ispravno se hrani - počeo je priču Vlahović za DAZN.

vlahovic.jpg
IPA Sport/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Birane reči koristio je Dušan kada je upitan šta za njega znači klub iz Torina:

- Juventus je za mene mnogo toga: ponos, pobednički mentalitet, porodica. Ovde je sve drugačije, odgovornost ovog dresa je ogromna.

Lični ciljevi se ne menjaju.

- Ne postavljam sebi granice, uvek podižem letvicu. Nikada nisam bio srećan, čak ni u sezoni u kojoj sam iz Fiorentine otišao u Juventus i postigao 24 gola. Uvek može bolje.

Borba za Skudeto...

- Biće to duel protiv nas samih. Mnogo je timova koji mogu da se bore za šampionat, rano je reći. Inter je tim koji je prošle godine bio najbolji od svih, bez ikakve sumnje.. oni su veoma jak tim. Ove godine, međutim, biće neizvesno prvenstvo, odličiće detalji.

Kada bi mogao da uzme od svakog napadač po jednu stvar što bi od koga "pazario".

- Preuzeo bih način na koji Haland ide u napd. Kada krene, teško ga je zaustaviti, zbog načina na koji napada dubinu i fizičke građe koju ima. Preuzeo bih pozicioniranje tela od Lautara, to je smrtonosno. Prošla godina je s pravom bila najbolja i veoma ga poštujem. Ukrao bih finiš od Kejna i Levandovskog, brzinu od Osimena.

collage.jpg
AP, Profimedia Novak Đoković i Dušan Vlahović

Citirao je Vlahović najvećeg tenisera sveta svih vremena kada je upitan za "pobednički mentalitet":

- Ponekad na terenu, ako se dogode stvari koje nisu kako treba, počnem da budem nervozan. Ali to je nešto što menjam jer je beskorisno. Kao što je Đoković rekao: „Moja najveća sposobnost je da znam kako da izbrišem grešku“, rekao je to i Kristijano Ronaldo. Ovo je nešto što mogu poboljšati. Generalno, veoma je važno imati ravnotežu. Ne uzbuđivati se previše kada stvari idu dobro i ne obeshrabriti se kada krenu loše. To sam naučio u ovim godinama u Juventusu, jer igranjem na svaka tri dana uvek imate novu šansu. Morate biti konstantni i na vrhu, teško je i nije uvek moguće. Ovde ako pobedite normalno je, a ko želi da postane najbolji mora da ima ovakav mentalitet.

Odnos prema treningu i utakmicama izdvaja Dušana od ostalih...

- Ako razmišljam da postanem referentna tačka za saigrače, pa i za mlađe, moram da se odlično ponašam i da dam primer svima, radom pre i posle treninga, odnosom na terenu. Nadam se da ću im biti primer i da ću to biti još više u budućnosti - zaključio je Dušan Vlahović.

Kurir sport