U prostorijama FK “Napredak” održana je redovna Izborna i konstitutivna sednica Skupštine Kluba, pošto je dosadašnjem rukovodstvu istekao mandat.

Izveštaj o radu u periodu 2020. – 2024. podneo je predsednik Kluba Miloš Nenezić, o finansijama je govorila finansijska direktorka Tatjana Malinić, a osvrt na prethodni period dali su i direktor Kluba Vladimir Arsić i generalni sekretar Valentina Vasić. Delegati Skupštine su, u vidu svojevrsnog almanaha dobili detaljan četvorogodišnji izveštaj o radu Kluba.

Svi izveštaji su jednoglasno usvojeni, a potom je Skupština donela značajne odluke. Za delegate Skupštine FK Napredak u narednom četvorogodišnjem mandatu izabrani su: Momčilo Mihajlović, Vladimir Arsić, Srđan Aleksić, Tatjana Malinić, Saša Miletić, Zoran Ristić, Siniša Jovanović, Dušan Pešić, Dušan Gvozdenović, Bojan Filipović, Branko Malinić, Saša Bakuš, Vladimir Milosavljević, Darko Rasinac, Predrag Milenković, Dejan Ivanović, Dušan Šokorac, Igor Tomić, Petar Miljković, Zoran Tomić, Vladan Timović, Saša Zajić, Miloš Lazarević, Dušan Stanković i Milan Jevtić.

Za predsednika Skupštine FK Napredak izabran je Dušan Stanković, za potpredsednika Miloš Lazarević, a za predsednika FK Napredak imenovan je Miloš Nenezić. Za članove Upravnog odbora izabrani su: Miloš Nenezić (predsednik), Marko Mišković (potpredsednik), Miloš Nikčević (član), Đorđe Avramović (član), Predrag Vukićević (član) i Saša Vlaisavljević (član). Novi članovi Nadzornog odbora su: Vesna Kovačević – Stanković (predsednik), Zoran Misić (član), Milutin Tasić (član). Za generalnog sekretara FK Napredak imenovana je Valentina Vasić.

Održana je i sednica novoimenovanog Upravnog odbora. Odluke su očekivane, pre svega kada je u pitanju imenovanje novog – starog čelnika Kluba, jer predvođen Milošem Nenezićem Napredak je u prethodne četiri godine napravio značajan iskorak, a i dalje želimo da idemo napred. Miloš Nenezić i u buduće na čelu FK Napredak, nije bila želja samo članova Skupštine, već je imao i jedinstvenu podršku svih zaposlenih u Radnoj zajednici Kluba, što je nesvakidašnje, ali i svojevrsna potvrda kako je radio u prethodnom periodu. Takođe, novi mandat Valentini Vasić, kao generalnom sekretaru Kluba, jedinoj ženi na toj poziciji u saveznom rangu srpskog fudbala je logičan. Danonoćno u službi Kluba, ne samo kada su stručni poslovi u pitanju, već i svakodnevne stvari u životu jednog kluba, kakav je FK Napredak. A, FK Napredak je jedan od najvažnijih brendova Kruševca, veliki Klub sa srpskih prostora.

Sednici Skupštine, kao gost, prisustvovao je i gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović.

Ž. Milenković / Kurir sport

Kurir Upad huligana na stadion FK Partizan