Svima je poznato koliko je FK Crvena zvezda bio ogorčen na sudiju Srđana Jovanovića.

A, upravo Srđan Jovanović sudiće večeras (19.00) utakmicu 10. kola Superlige između Crvene zvezde i Železničara na stadionu "Rajko Mitić". Posle 17 meseci sudija iz Beograda deliće pravdu crveno-belima.

srdjan-jovanovic.jpg
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA 

Poslednji put Srđan Jovanović vodio je utakmicu Crvene zvezde na Marakani 22. aprila 2023. godine. Tada je sudio meč između crveno-belih i TSC (4:1).

Sukob između FK Crvena zvezda i sudije Srđana Jovanovića traje još od 161. večitog derbija odigranog u septembru 2019. godine. Partizan je slavio sa rezultatom 2:0, a generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić smatrao je da je crveno-belima na ovom meču poništen čist gol. Tada je po ljudima iz Crvene zvezde poništen pogodak Nemanji Milunoviću i to kod rezultata 0:0. Crno-beli su do trijumfa došli u završnici, golovima Sejdube Sume u 81. i Zorana Tošića u 93. minutu.

crvena-zvezda-v-bodoglimta2712.jpg
Starsport© 

Burno je bilo i pred 171. večiti derbi, koji je trebalo da bude igran u septembru, ali je odigran u decembru 2023. godine. Tada je Srđan Jovanović bio u igri da sudi utakmicu, ali su se u Crvenoj zvezdi žestoko pobunili. Izdali su na Marakani i žestoko saopštenje. Kasnije je utakmica odložena zbog ubistva trojice Srba na Kosovu i Metohiji.

Srđan Jovanović je početkom sezone žestoko pao na listi UEFA sudija prve kategorije. On je u septembru trebalo da sudi utakmicu Lige nacija između Belgije i Izraela, ali je sklonjen, pa ga je zamenio Englez Majkl Oliver. U obrazloženju, UEFA je napisala da Srđan Jovanović nije prošao tekst fizičke spreme, što se u Nionu smatra velikim propustom.

Kurir Zvezdan Terzić vanredna konferencija