Partizan je postao maćeha za vlastitu decu. To su najbolje na svojoj koži osetili veliki talenti poput Vanje Vlahovića, Milana Aleksića, Bogdana Mirčetića, ali Mihajla Petkovića.

vanja.jpg
Printskrin/Instagram 

Niko od njih nikada nije dobio pravu šansu u Partizanu, iako su je talentom i radom zaslužili. Partizanova deca su postala višak u Humskoj, a bonusi su počeli da se traže među strancima i igračima dovedenim sa strane, iz drugih klubova. I dovoljno je samo reći da su to sve fudbaleri sumnjivog kvaliteta, koji nisu vaspitani u duhu FK Partizan kroz mlađe kategorije. Danas njih četvorica vrede skoro 4.000.000 evra prema Transfermarktu, mada ovaj specijalizovani portal ne mora da bude pravo merilo za vrednost nekog igrača. A, nismo pomenuli Matiju Popovića, Janka Jevremovića, Luku Subotića...

Vanja Vlahović (20) otišao je u Atalantu, jer nije imao prostora za razvoj u Humskoj. Želeo je da se vrati, ali klub nije želeo da mu garantuje minutažu. Trenutno je jedan od najboljih igrača u Primaveri i kuca na vrata prvog tima ekipe iz Bergama. Vredi ukupno 2.000.000 evra.

zvezdaradnicki169477.jpg
Starsport/Peđa Milosavljević 

Milanu Aleksiću (19) prošle sezone rečeno je da nema kvalitet za Partizan, pa je uzeo čiste papire, eksplodirao u Radničkom iz Kragujevca, dobio poziv selektora Dragana Stojkovića za reprezentaciju Srbije, a ovog leta ostvario je transfer u Sanderlend vredan 3.500.000 evra. Iako mu je vrednost na portalu Transfermarkt svega 700.000 evra.

PARTIZAN-MLADOST GAT_25.JPG
Starsport/Srđan Stevanović 

Bogdan Mirčetić (18) ovog leta krenuo je putem Milana Aleksića. I njemu je rečeno da nije dovoljno dobar za Partizan. Prihvatio je poziv iz Kragujevca i već posle devet kola u Superligi, jedan je od najboljih igrača Radničkog 1923. I kod njega na sajtu Transfermarkt stoji da vredi 700.000 evra, a deluje da je daleko više.

Mihajlo Petković (20) je posebna priča. Prema Transfermarktu vredi 500.000 evra. Bio je jedan od najplemenitijih fudbalera Partizana u mlađim kategorijama, posebno u omladincima. Tada ga je tražila i Crvena zvezda, želeći da ga vidi na Marakani. U profesionalnoj konkurenciji debitovao je na otvaranju takmičarske 2022/23. u Superligi Srbije, postigavši pogodak protiv Javora u Ivanjici Tada mu je šansu u prvom timu dao trener Ilija Stolica, ali njegovim odlaskom iz Humske, mali Petković je sklonjen iz ekipe, iako je produžio je ugovor sa klubom u trajanju do 2026. godine.

PARTIZAN-TSC_60.JPG
Starsport/Srđan Stevanović 

Prolećni deo prošle sezone proveo je na pozajmici u Novom Pazaru, a ovog leta raskinuo je ugovor sa Partizanom sa svoju štetu. Da bi dobio čistu dokumentaciju morao je da oprosti dug kluba prema njemu koji je iznosio čak 400.000 evra, piše Sportski žurnal.

- Naplatio bih dug na sudu, ali bih verovatno sada trčao krugove na stadionu u Humskoj i stagnirao, a želeo sam da igram. Biće vremena za zaradu - rekao je Mihajlo Petković, koji je sjajno započeo sezonu u Napretku, kod trenera Gorana Stevanovića.

Tokom leta Mihajlo Petković imao je ponudu Atalante, da se pridruži Vanji Vlahoviću, ali i nešto unosniju iz Katara. Posle razgovora sa menadžerom, roditeljima i ljudima iz Napretka odlučio je da dođe u Kruševac. Skromno i zdravorazumno. Novac mu neće pobeći, ima samo 20 godina, pa će i ostvariti ličnu želju, da jednog dana zaigra u Španiji, u La Ligi.