Saša Stamenković ima 39 godina, ali ako je suditi po njegovim odbranama u Mladost iz Lučana, deluje da ni u petoj deceniji neće u penziju.

Saša Stamenković nikada nije krio da je veliki navijač Crvene zvezde, ali i isto tako veliki profesionalac. Videlo se to i pre nekoliko nedelja, kada je u remiju Zvezde i Lučana na Marakani bio najbolji akter meča. Tada mu je posle utakmice nešto ozbiljno zamerio Goran Negić, sekretar stručnog štaba crveno-belih.

zvezdamladost-24.jpg
Starsport© 

Valja pomenuti da je Saša Stamenković bio golman Crvene zvezde u periodu od 2008. do 2011. godine. Bile su to najteže godine koje navijači crveno-belih pamte po hroničnoj besparici, višemesečnom kašnjenju plata fudbalerima i zaposlenima, reklami na dresu sa telefonskim brojem 2344 kao pomoć klubu, nestancima vode i struje na stadionu...

- Zvezda je u tom trenutku izgledala toliko loše da nisi mogao da predvidiš ni to kako će klub da preživi narednih mesec dana, a ne da pretpostaviš šta će biti za 10-15 godina. Ako ćemo da upoređujemo tu situaciju sa ovom danas u Partizanu, gotovo je neuporedivo. Prvo finansijska sredstva koja trenutno imaju igrači Partizana, a koja smo mi imali u ono vreme... Ali opšta slika je kao prekopirana u smislu što je tada Zvezdi bio kriv Partizan, a danas je Partizanu kriva Zvezda. Mislim da je Zvezda trenutno toliko dominantna i da u Partizanu nemaju šta da se ljute jer su sami sebi najveći protivnik - istakao je Stamenković u razgovoru za Mozzartsport.

sasa-stamenkovic.jpg
Saša Pavlić 

Njegov period u Crvenoj zvezdi sjajna je podloga za neki film.

- Kada sam branio u Zvezdi ti dolaziš na trening i imaš zaposlene u klubu koji ne primaju platu i verovatno su morali da podignu kredit za koji ne znaju da li će moći da ga isplate na kraju meseca. Ti vidiš u njihovim očima strah za egzistenciju, strah hoće li moći da prehrane porodice. Nemoguće je da to ne ostavi trag na vas. Ja taj segment trenutno ne vidim u Partizanu i žao mi je što Partizan trenutno želi da opravda svoje loše stanje kroz nečiji tuđ uspeh. Da li je to Zvezda, Mladost Lučani, OFK Beograd ili neka četvrta ekipa, nije toliko bitno. Mislim da Partizanu trenutno ne treba protivnik, već treba da se sabere sam sa sobom jer je srpskom fudbalu da bi napredovao potreban stari Partizan - objasnio je Saša Stamenković i dodao:

- Ja sam prvi koji je bio na udaru i igrača i navijača Partizana i imam pravo da kažem da mi je drago zbog ovoga što im se dešava danas, ali ne, nije tako. Ja osećam empatiju, žao mi je i želim Partizanu što pre da izađe iz krize. Nisam zagovornik one teorije da bez jakog Partizana nema jake Zvezde ili obrnuto, ali jednostavno Partizan je brend, nešto najviše u sportskom i fudbalskom smislu u Srbiji.

Partizan u nedelju od 17.00 časova gostuje Mladosti u Lučanima, a Saša Stamenković upozorava da nijedan klub u Srbiji, sem Crvene zvezde, ne može da bude favorit protiv crno-belih.

Kurir sport/Mozzartsport

Kurir Partizan, grobari