Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas gostovaće Interu u Milanu, a na ovom susretu šampion Srbije biće bez pomoći navijača jer je italijanska policija zabranila dolazak Delija na stadion "Đuzepe Meaca".

Sada se u tamošnjim medijima pojavila i informacija o velikom hapšenju navijača Intera i Milana, te je upravo to okarakterisano kao jedan od glavnih razloga za zabranu Delija da dođu u Italiju. Cela istraga koordinisana je od strane Državnog tužilaštva Milana i Direkcije za borbu protiv mafije, a mediji su otkrili i jezive detalje hapšenja, kao i razloge zbog kojih su navijači završili iza rešetaka.

Navodno su vodeće navijačke grupe Intera i Milana sklopile dogovor o primirju i na sastanku su utvrdili detalje o poslovnim dogovorima, uključujući i podele zarade od preprodaje karata za utakmice i reketiranje parkinga oko stadiona.

Imena poput Andree Berete, Marka Ferdika, braće Luke i Frančeska Lučija, kao i Kristijana Roziela isplivala su u javnost, te su oni završili iza rešetaka, a ovo su dobro poznata lica među navijačima na Apeninima. Bereta i Ferdiko su vođe navijača Intera, dok su braća Luči i Rozijel u taboru Milanovih navijača.

Rasplet ove mreže počeo je posle ubistva Antonija Beloka, pripadnika jedne mafijaške porodice početkom septembra. Istraga je dovela do saznanja da su mafijaške grupe usko povezane sa navijačima, a nivo organizacije među ultrasima je bio veoma visok. 

"Il Giornale" je dodao i kako su se 2023. pred polufinalni okršaj Lige šampiona između Intera i Milana, navijači ovih klubova udružili i na ravne časti raspodelili prihode od nezakonitih radnji. Stadion u Milanu postao je mesto na kom se stvarao ogroman novac nelegalnim putem i sada je policija rešila da stane na put svemu tome. Da li će to uticati na atmosferu na meču između Intera i Crvene zvezde ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO:

Kurir Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode