Izveštač Kurira iz Italije - Aleksandar Radonić

Vladan Milojević, trener fudbalera Crvene zvezde, pred utakmicu sa Interom u drugom kolu Lige šampiona, poručio je da ceni i poštuje Inter i kolegu Simonea Inzagija.

Po prvi put fudbaleri Crvene zvezde nisu trenirali pred meč Lige šampiona.

- Razlog zašto nismo trenirali u Milanu jeste zgusnut raspored i tako smo dobili još jedan trening u Beogradu. Da bismo dobili više vremena u pripremi utakmice - rekao je Vladan Milojević i nastavio:

- Pričati o Interu, šampionu Italije, siguran sam da su im visoki ciljevi u ovom takmičenju. Imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama. Inter ima sistem u kojem igra godinama. Menjaju igrače u zavisnosti karakteristika za utakmice.

Golman Omri Glazer trebalo bi da čuva gol u sutrašnjem meču.

- Glazer je u redu. Odradio je preglede, nema povrede.

Inzagi je najavio da će dati šansu četvorici napadača, što deluje možda i potcenjivački.

- Nije ekipa deset igrača koji igraju... Arnautović, Taremi, Lautaro... Da vam neko kaže da birate, ne znate koga biste stavili. Potcenjivanje u fudbalu ne postoji, već samo plan protivničkog trenera. Traže se mane i vrline, segmente igre gde želite da dominirate.

Vanja Drkušić bi mogao da počne meč, i tako debituje u Ligi šampiona. Propustio je prošle utakmice jer nije bio 100 odsto fit.

- Ne možete da stavite nespremnog igrača da igra. Postoji velika verovatnoća da se on povredi. Zato konsultujemo lekare... Ozbiljna je to nauka, ne pije sve to vodu. Vanja je odigrao utakmicu, bitan je igrač za nas, kao i ostali, imamo planove, radili smo, videćemo pred utakmicu.

Andrija Maksimović mogao bi da bude iznenađenje, što vuče i određeni rizik jer ima samo 17 godina.

- Šta znači rizikovati... Ako neko radi... Odigrao je kvalitetno u derbiju. To je dete koje je zaslužilo šansu. Kao i Prucev koji nije bio sa nama prošle godine. Na nama je da ti momci dobijaju šansu u prvom timu, ali po zasluzi.

Milojević zna kako njegov tim treba da igra protiv Intera.

- Detalji na ovom nivou takmičenja je da morate biti konstantno 90 minuta disciplinovani, maksimalno motivisani, bez praznih hodova u igri. Ovakve ekipe poput Intera imaju svoj stil. Mi moramo biti hrabri, da znamo kada da napadnemo, kako da se branimo. Ne sme biti padova u ovakvim utakmicama.

Italijanske kolege je zanimalo šta Milojević misli o trenerima iz Serije A.

- Lepo pitanje. Izuzetno cenim italijanske trenere. Igrom slučaja bio sam gost gospodina Pijolija kad je bio trener Bolonje, a pri prvom učešću u Lige šampiona preko puta mene bio je veliki Karlo Ančeloti.

Dejan Stanković ostavio je veliki trag u Interu, pa je naredno pitanje za Milojevića bilo da li se čuo sa njim.

- Nisam se čuo sa Dekijem. Svi smo zavoleli Inter zbog njega, kada je igrao fudbal života ovde. Nama zvezdašima je drago što smo imali našeg predstavnika u Interu.

Inter ima dosta starijih igrača i nekoliko mladih, baš kao i Zvezda.

- Fudbal danas bez fizike ne možete da igrate, nije važno jeste li mlad ili star igrač. Inter godinama igra u istom sistemu. Sa jedne strane imate mlade i motivisane igrače, sa druge strane one iskusnije koji jednim potezom rešavaju utakmicu.

Govorio je pohvalno, uz mno komplimenata Milojević i o kolegi Inzagiju.

- Simone ima impozantan trenerski put. Napravio je dobar sistem što je bitno u fudbalu, još kad ga drži dosta dugo, uz dopunsku selekciju, onda to izgleda ovako kao što je Inter. Tako rade svi veliki klubovi, pa je treneru znatno lakše. Imamo primere i Bajerna i Leverkuzena... Igra sa petoricom ili trojicom pozadi je nešto što je dobro i Simone je samo nastavio da nadograđuje taj sistem. U fudbalu nemate vremena, treneri žive od rezultata.

Italijanskog kolegu interesovalo je kako će Zvezda odgovoriti na Hakana Čalhanoglua, na šta je Milojević imao zanimljiv odgovor.

- Videćemo da li će igrati Čalhanoglu... Šta, ako ne igra? Ha, ha, ha... Jako bitan igrač. Mi imamo svoj plan, on jeste njihov ključni igrač u sredini terena bez dileme - zaključio je Vladan Milojević.

MONDO/Dušan Ninković Vladan Milojević o pojačanjima Crvene zvezde