Izveštač Kurira iz Italije - Aleksandar Radonić


Vladan Milojević, trener fudbalera Crvene zvezde, bio je dobro raspoložen na konferenciji za medije, pred utakmicu Lige šampiona protiv Intera (večeras, 21.00).

Umeo je Vladan Milojević da se našali sa italijanskim novinarima vezano za pitanje kako će Crvena zvezda čuvati Hakana Čalhanoglua koji je mozak tima iz Milana. Sa druge strane, znao je i da pokaže određenu dozu hrabrosti i kuražnosti, uz njegovu standardnu poslovičnost i skromnost.

Veliki hendikep za Crvenu zvezdu jeste izostanak dvojice standardnih igrača iz prve postave Mirka Ivanića i Ognjena Mimovića. Omri Glazer je doputovao u Milano, i gotovo je izvesno da će biti na golu protiv Intera. Posle lekarskih pregleda jasno je da Izraelaca nije obnovio povredu i da je spreman.

Sa druge strane Mirko Ivanić i Ognjen Mimović, zbog povreda sigurno propuštaju utakmicu. Trener Vladan Milojević moraće da pronađe određena rešenja vezana za njihov izostanak.

Čini se da je strateg Crvene zvezde blizu hrabre odluke da posle večitog derbija i pobede nad Partizanom od 4:0, nagradi mladog Andriju Maksimovića mestom startera u meču protiv Intera i debijem u Ligi šampiona sa svega 17 godina. Upravo bi on trebalo da bude zamena za Mirka Ivanića, da na velikoj sceni pokaže svoj raskošan talenat i kvalitet, protiv moćnog Intera na čuvenom stadionu "Đuzepe Meaca".

crvena-zvezda-v-bodoglimta3691.jpg
Starsport© 

Druga promena biće u odbrani, gde bi u modifikovanoj formaciji zaigrao Vanja Drkušić kao treći štoper uz Nasera Đigu i Uroša Spajića, jer će prvak Italije igrati sa dva špica Lautarom Martinezom i Mehdijem Taremijem, po najavi italijanskih medija. Zvezda bi na bokovima imala ving bekove sa izraženim defanzivnom zadacima, desno Seola, a levo Pitera Olajinku, baš kao u derbiju. S tim, što bi Nigerijac imao izrazito težak zadatak jer će nasuprot sebe imati sjajnog Denzela Damfrisa. Korejac će sa druge strane voditi bespoštednu borbu sa brzim i prgavim Federikom Di Markom.

U veznoj liniji pravi rat očekuje Radeta Krunića i Timija Maksa Elšnika. Prvi bi konačno trebalo da prikaže sav svoj arsenal taktičke mudrosti i sigurnog pasa stečenog devetogodišnjim igranjem u Seriji A, od toga čak pet godina u Milanu. Drugi, da bude na nivou utakmice protiv Bode Glimta ili onih sa Evropskog prvenstva kada je bio otkrovenje i meč viner u dresu Slovenije.

Crta se utakmica za najveće pojačanje Crvene zvezde ovog leta Silasa Katompu-Mvumpu. Svojom brzinom i snagom, pre svega iz kontranapada fudbaler iz DR Konga mogao bi da napravi Interu ozbiljne probleme. Videćemo samo koliko će imati prostora i upotrebljivih lopti za beg, a onda i asistenciju ili realizaciju.

Zvezdin napad trebalo bi da predvodi Šerif Endijaj, koji je posle sjajne partije u derbiju pokazao da je najbolja opcija za Inter. Čeka ga rudarski i prljav posao, baš onakav kakav najviše voli. Sigurno je da mu neće biti lako pored Stefana De Fraja i Alesandra Bastonija koji će motriti na njega i truditi se da neutrališu njegov kvalitet.

Biće to teška i zahtevna utakmica za fudbalere Crvene zvezde, ali za ovakve mečeve poput Intera se živi. Oni su pravi ispit i pokazatelj da se momci u crveno-belim dresovima prikažu u pravom svetlu na velikoj sceni.

Tim Crvene zvezde za Inter:

C. zvezda (3-4-3): Glazer - Drkušić, Điga, Spajić - Seol, Krunić, Elšnik, Olajinka - Silas, Maksimović, Endijaj. Trener: Vladan

Milojević.

Kurir sport

Kurir televizija Delije pevale o večitom derbiju