Izveštač Kurira iz Italije - Aleksandar Radonić


Fudbalere Crvene zvezde očekuje preteška utakmica protiv Intera, u utorak veče od 21.00 čas u drugom kolu Lige šampiona, na stadionu "Đuzepe Meaca".

U razgovoru sa italijanskim kolegama, izveštač Kurira saznao je određene taktičke zamisli koje trener Simone Inzagi sprema za Crvenu zvezdu. Jasno je da italijanski stručnjak poštuje crveno-bele, ali je isto tako realno da Italijan ne razmišlja o gubitku bodova i da po svaku cenu želi Ligu šampiona.

Izvesno je da Simone Inzagi mnogo pažnje polaze na atleticizam svojih igrača. Pa, će zato Pjotr Zijelinski dobiti prednost u veznom redu u odnosu na Henrika Mihtarijana, dok će snažni Stefan De Fraj biti u centralnom delu odbrane umesto Biseka.

Inter igra u formaciji 3-5-2,sa veoma ofanzivnim ving bekovima i bez klasičnog zadnjeg veznog igrača. I tu bi mogla da bude prednost Crvene zvezde, gde će biti mnogo prostora. Ako Inter presingom ne uzme loptu protivniku, mogu biti veoma ranjivi iz kontranapada.

Kada se brane, fudbaleri Intera najčešće stoje u formaciji 5-3-2. Ne žure po loptu, već čekaju grešku da pokrenu brzu kontru i tu su onda ubitačni, jer u svega nekoliko pasova dolaze do izgledne šanse i gola rivala.

Ipak to što Inter nema klasičnog zadnjeg veznog je mali problem. Veznim fudbalerima Intera se ponekad dešavaju greške, pre svega da ne isprate svog igrača kako treba i da ostave dosta prostora iza leđa. To bi mogli da iskoriste fudbaleri Crvene zvezde ako budu pametni.

Ono što je činjenica, Inter je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Inzagijev Inter je odličan tim koji igra na posed i dominantan je u svim fazama igre. Imaju daleko više vrlina, ali imaju i mana, koje bi mogle da se iskoriste.

Kao što smo naveli na početku, fudbalere Crvene zvezde čeka zahtevna i mnogo teška utakmica i bod iz nje bi bio neverovatan uspeh. Kao kuća...

Kurir sport

Kurir televizija Delije pevale o večitom derbiju