Hrvatska bruji o skandalu koji se dogodio na utakmici niželigaša u Slavoniji.

U 4. kolu 2. ŽNL Osijek dogodio se neviđeni cirkus. NK Mursa izgubola je od BSK-a u Beketincima, a meč je obeležio veliki incident.

Navodno, pomoćni sudija Marin Galić udario je pesnicom gostujućeg fudbalera Mislava Šošića.

Delegat je u zvaničnom zapisniku sa meča napisao da je sudija udario fudbalera Murse, međutim, kasnije je dodao "navodno udario".

"Posle završetka utakmice, kada su se igrači pozdravljali sa sudijama, na drugom delu terena došlo je do incidenta. Gostujućeg igrača sa drugim pomoćnim sudijom, nakon čega je gostujući igrač broj 14 Mislav Šošić, kojeg je navodno pomoćni sudija Marin Galić udario, završio na travi. Nastala je gužva između jedne i druge ekipe, ali predstavnici klubova i redarske službe su smirile situaciju", napisao je delegat.

Nešto drugačije viđenje incidenta ima NK Mursa, koja je nakon utakmice izdala zvanično saopštenje.

"Utakmica u Beketincima prava prvenstvena, bez ijednog grubljeg starta, fer i korektna od strane oba kluba. Međutim, jedna osoba, pomoćni sudija, je od iste napravio rusvaj na kraju. Zašto? Zato što momak nema prirodnu i socijalnu inteligenciju, poznavanje pravila ofsajda mu je misaona imenica, a uz sve to je još bahat, bezobrazan i što je najgore - kukavica. Možda su na njegove odluke uticala dva domaća navijača, koja su mu celu utakmicu jahala za vratom, trčala za njim sa flašom piva u ruci, kojom su pretili da će mu razbiti glavu. Međutim, momak bi za 80 evra trebalo da zna da se nosi sa pritiskom", navode iz kluba.

U nastavku su opisali i kako je došlo do nereda na kraju meča.

Pošto je glavni sudija, na čije suđenje nemamo ni najmanju zamerku, označio kraj utakmice, uz međusobno rukovanje igrača oba tima, nekoliko naših igrača prilazi pomoćnom sudiji i opravdano mu prigovara. On, valjda smatrajući, da su došli da se bore za svaku loptu iz zabave i za**bancije, psuje i verbalno vređa naše igrače. Ta KUKAVICA nakon što se situacija gotovo smirila, s leđa, mučki, punom šakom udara u glavu našeg mladog igrača koji uz bolne jauke pada na pod pred očima njegovih roditelja. Nakon toga baca zastavicu u kukuruze. Naravno, nastaje stampedo, guranje koje se brzo smirilo, pa sudije normalno i mirno odlaze u svlačionice."

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija Delije pevale o večitom derbiju