Na današnjem sastanku Upravnog odbora u FK Partizan konstatovano je da će predstojeće zasedanje Skupštine 11. oktobra biti i poslednje za aktuelno rukovodstvo, prenose beogradski mediji. Preciznije, na sednici Skupštine kroz deset dana biće razrešen dužnosti predsednik Milorad Vučelić, Generalni direktor Miloš Vazura i ostali članovi Upravnog odbora.

partizanpripreme-20.jpg
Starsport© 

Istovremeno, na istoj Skupštini biće imenovano i novo rukovodstvo, a očekuje se da će Vučelićev naslednik biti poznati političar Rasim Ljajić. Ima iskustvo kao sportski radnik, već je bio u Partizanu, a ostaje da se vidi ko će biti njegovi saradnici. Za sada se najviše spekulisalo imenom Danka Lazovića, ali treba sačekati još deset dana kada će sve biti rešeno i saznaćemo ko će ubuduće upravljati "valjkom".

Tokom naredne sedmice planirani su i sastanci Nadzornog odbora, kao i Pravne komisije, koji će pripremiti i usaglasiti dnevni red predstojeće Skupštine koja će se, sva je prilika, od redovne pretvoriti u Izbornu skupštinu. Zvanično, aktuelnom predsedniku mandat ističe tek u januaru 2027. godine, a još pre godinu dana podneo je ostavku i vodi se kao "predsednik u ostavci".

U međuvremenu Partizan je već napravio neke promene u sportskom sektoru, tako da je sportski direktor postao Ivica Iliev, na mesto trenera imenovan je Savo Milošević, dok je funkcije razrešen šef omladinske škole.

(Kurir sport/Mondo)

Kurir televizija Novinar Kurira uživo sa ulica Milana pred meč Crvene Zvezde sa Interom