Fudbaleri Intera pobedili su Crvenu zvezdu na svom stadionu ubedljivim rezultatom 4:0 u sklopu drugog kola Lige šampiona.

Crveno-beli su odigrali sasvim korektno prvo poluvreme i odlično parirala favorzovanom rivalu, iako su domaći fudbaleri stigli do vođstva već u 10. minutu kada je Čalhanoglu iz slobodnog udarca matirao Glazera.

Držali su se fudbaleri Zvezde, da bi u drugom poluvremenu krenuli da prave kardinalne greške i dopuste protivniku da dođe do ubedljive prednosti.

Nakon utakmice, utiske je izneo trener crveno-belih, Vladan Milojević:

- Rezultat je 4:0, a utisak da smo sami sebe pobedili. Sve golove koje smo primili su direktne individualne greške i veoma je teško igrati protiv bilo koga na taj način, a kamoli Intera. Imali smo dobre situacije i momente u igri, ali te stvari su nedopustive. Analizirali smo i meč protiv Benfike i složili se da to ne sme da se dešava, ali je epilog da smo u dve utakmice Lige šampiona sami sebi dali šest golova. Nije zalaganje sporno, igrači su se borili, ali moramo da smanjimo individualne greške ako hoćemo da uradimo nešto - počeo je Milojević.

Žali i zbog toga što je Zvezda večeras bila bez podrške navijača.

- Najveće takmičenje u Evropi i svakako praznik za navijače, tako da mi je krivo i zbog njih i zbog nas što nisu bili sa nama. Falili su nam.

Još šest utakmica je pred fudbalerima Crvene zvezde, mnogo bodova je u igri.

-Nama je sigurno želja da se što bolje plasiramo. Svaku utakmicu gledamo pojedinačno, ali su prve dve zaista bile zahtevne, protiv odličnih rivala. Mi ćemo probati da damo sve od sebe, da skupimo što više bodova. Drugo kolo je prošlo, ali ima još mnogo da se igra. Svaki meč je jedno novo iskustvo, i nadam se da ćemo se plasirati što više u konačnom plasmanu.

Jedini odgovor na igru Intera je bio primenjen upravo u ovoj utakmici.

-Nemaju veze greške sa sistemom, individualne greške su u pitanju. Što se tiče Intera, znate kako oni igraju, a jedino na ovakav način može da im se odgovori. Ukoliko na bilo koji drugi način odgovorite protiv ovakvog rivala, to je za po svaki tim apsolutno kobno – završio je Milojević.

Kurir Fudbaleri Crvene zvezde osetili travu na stadionu Đuzepe Meaca