Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su još jedan poraz u Ligi šampiona, ovog puta u Milanu, od Intera i to rezultatom 4:0. Nisu fudbaleri šampiona Srbije bili u podređenom položaju tokom svih 90 minuta, bilo je i pojedinih svetlih tačaka, ali kada se sve sabere i oduzme - bio je ovo još jedan potop režiran početničkim greškama koje su preskupo plaćene.

Ipak, ne može se reći da je poraz Zvezde van Marakane u Ligi šampiona nešto neočekivano... Čak naprotiv! Crveno-beli su od 2018. godine odigrali deset utakmica van Beograda u elitnom evropskom takmičenju i poraženi su na svakoj od njih! Da nevolja bude veća, na tih deset mečeva Zvezda je postigla samo četiri, a primila čak 34 gola!

profimedia-0914830859.jpg
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia 

Početak ove serije desio se protiv Pari Sen Žermena 2018. godine (6:1), a nastavio u susretima sa Liverpulom (4:0) i Napolijem (3:1). Naredne sezone crveno-beli su poraženi na gostovanjima Bajernu u Minhenu (3:0), Totenhemu u Londonu (5:0) i Olimpijakosu u Pireju (1:0), a u prošlosezonskom ciklusu Zvezda je gubila od Sitija u Mančesteru (3:1), zatim od Lajpciga (3:1) i Jang Bojsa u Bernu (2:0).

Poslednji poraz u eliti van Marakane desio se protiv Intera u Milanu (4:0), te ako je i bilo neke dileme da se Zvezda muči na gostovanjima, sada je više nema. Da nevolja bude veća šampion Srbije naredni meč u Ligi šampiona ove sezone ponovo će igrati van Marakane - gostovaće Monaku. Da li će se ova crna serija tada prekinuti, ostaje da se vidi.

 BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Timi Maks Elšnik (drugi deo)