Specijalni izveštač Kurira iz Milana, Aleksandar Radonić

Četiri greške i četiri gola! Nije Inter ekipa koju smeš tako jeftino da počastiš, pogotovo na njegovom terenu i to u Ligi šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde skupo, ma preskupo su platili školu igranja protiv top ekipa najelitnijeg UEFA fudbalskog takmičenja. Kad greške dođu od najiskusnijih, onda to boli, baš boli. Videlo se to i po izjavama trenera Vladana Milojevića posle utakmice. Bio je nemoćan i utučen, bez obzira što je to želeo da sakrije.

- Rezultat je takav. Primili smo četiri gola. Sami sebi smo ih dali i nedopustivo je da na ovakvom nivou primamo ovakve golove. Zatvarali smo tamo gde je Inter bio najjači, ali kada pravite greške ne mogu mnogo da kažem. Primili smo šest golova u dve utakmice Lige šampiona i sami sebi smo ih dali. Iz klasičnih individualnih grešaka, to je moj utisak - kazao je Vladan Milojević i dodao:

- Greške nemaju veze sa sistemom, to su individualne. Ako ste pratili Inter, znate kako oni igraju. Sve drugačije od toga je klasično samoubistvo.

profimedia-0914872362.jpg
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia 

Nije Inter nadigrao Crvenu zvezdu, razbio je, ponizio na terenu, iako to možda izgleda tako, kad se pogleda krajnji rezultat. Opet, tim Simonea Inzagija pokazao je da je moćan tim i klasa za prvaka Srbije. Nisu slučajno prvaci Italije i nisu slučajno pre dve sezone nesrećno izgubili u finalu Lige šampiona od Mančester sitija.

Prvi gol Intera pao je posle dve greške, dvojice iskusnih igrača. Prvo je Elšnik izgubio jeftino loptu u zoni slobodnog udarca, a onda napravio mlak faul, koji Cvajer nije morao da dosudi, jer je na drugoj strani za slične startove odmahivao rukom. Takav poklon igrač klase Hakana Čalhanoglua ne propušta, iako gol ide na dušu golmanu Omriju Glazeru. Jeste njegov kiks, nema dileme, bez obzira što je lopta zakačila jednog igrača Zvezde u živom zidu.

Drugi gol Intera posledica je još jedne direktne greške igrača Crvene zvezde. Rade Krunić je do tog trenutka bio najbolji igrač crveno-belih, hladan na lopti, miran u pasu, odličan u duel igri, bez respekta prema igračima Intera. Što je Rade petljao u tom 59.minutu na ivici šesnaesterca, verovatno ni njemu nije jasno. Dovoljno za kaznu, da mu Taremi iščeprka loptu i sa golom sastavi Arnautovića koji ne prašta iz takvih šansi.

Uroš Spajić je celu utakmicu protiv Intera odigrao ispod svog nivoa. Kao da se uplašio rivala, ambijenta na stadionu... Izgledao je kao kapiten crno-belih kao da je odsutan većim delom utakmice. U prvom delu napravio je identičnu grešku kao kod trećeg gola Intera. Oba puta je kao poslednji igrač odbrane slao loptu u noge rivalu. Prvi put nije kažnjen, ali drugi put jeste, jer Lautaro Martinez ne prašta, obožava takve poklone. I ponovo je Taremi bio asistent, neverovatan igrač, uvek na pravom mestu.

Posle trećeg gola igra Crvene zvezde se raspala, gotovo da je nije bilo, posebno kada su ušli igrači sa klupe, sa kojima, izuzev Radonjića, Milojević nije ništa dobio, čak je oslabio tim. U takvoj nepovezanoj igri pada četvrti gol, kada Vanja Drkušić iskosa sa leve strane, daleko od gola gazi Lautara Martineza i skrivljuje penal. Odmah se srpski Slovenac uhvatio za glavu, znao je šta je uradio. Neoprostiv kiks za Ligu šampiona, jer se to jednostavno ne radi. Dovoljno, da Taremi golom kruniše fenomenalnu partiju, uz dve top asistencije.

Na kraju, četiri gola za Inter i "krompir" za Zvezdu. Statistika kaže da srpski predstavnik nije nadigran ni u jednom elementu igre. Posed lopte 52% naspram 48% za Inter, 15 šuteva italijanskog tima i 11 Zvezdinog na gol, 2/2 u kornerima, 545 uspešnih pasova Intera i 498 Zvezde, 10 oduzetih lopti za "nero-azure" i 15 za crveno-bele... Na kraju Inter je četvrti na tabeli Lige šampiona, a Zvezda na 32.poziciji.

Narednu utakmicu fudbaleri Crvene zvezde igraju u Monte Karlu protiv Monaka, 22.oktobra od 18.45 časova.

 BONUS VIDEO:

Kurir Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode