Fudbaler Liverpula Federiko Kijeza propustiće zbog povrede utakmicu protiv Bolonje u Ligi šampiona, rekao je trener engleskog kluba Arne Slot.

"Federiko je trenirao sa nama juče, došao je danas sa nekim problemima, ne očekujem da će biti u timu sutra. Šteta stvarno, radovao se da igra Ligu šampiona na Enfildu, pogotovo jer igramo protiv italijanskog tima", rekao je Slot na konferenciji za novinare, navodi se na sajtu kluba.

Kijeza, koji je sa reprezentacijom Italije osvojio Evropsko prvenstvo 2021. godine, došao je ovog leta u Liverpul iz Juventusa.

"Teško je odrediti kada će se oporaviti jer se desilo juče, ali ne mislim da će dugo odsustvovati", dodao je Slot.

Trener Liverpula očekuje da će Dijogo Žota biti spreman za utakmicu u sredu, nakon što se povredio u duelu protiv Vulverhemptona.

"Diogo je propustio dva treninga posle utakmice protiv Vulverhemptona. Zadobio je blagu povredu, očekujem da će biti sa nama sutra, da će biti spreman da igra", rekao je on.

Liverpul će dočekati Bolonju u sredu u 21.00, u drugom kolu Lige šampiona, nakon što je u prvom kolu na gostujućem terenu pobedio Milan 3:1.

Liverpul je prvi na tabeli Premijer lige sa 15 bodova, a Slot bi pobedom protiv Bolonje postao prvi trener u istoriji Liverpula koji je zabeležio osam pobeda u prvih devet utakmica u klubu.

(Beta)