Čukarički je izgubio u derbiju kola od TSC-a (2:1) u izuzetno zanimljivom meču na Banovom brdu, koji je mogao da ode i na stranu belo-crnih. Na kraju, Brđani su ostali i bez jednog boda, ali su „dobili“ Mihajla Cvetkovića.

Ovaj momak je doduše odavno zakoračio na seniorsku scenu i u prvi tim belo-crnih, debitovao je pre nešto više od godinu dana, tada sa 16 godina, golom u remiju protiv Železničara u Pančevu (2:2). Godinu dana kasnije, Cvetković je jedan od momaka koji privlače veliku pažnju, onaj zbog kojih publika dolazi na stadione.

Protiv ekipe iz Bačke Topole postigao je izjednačujući pogodak, potom je još jednom savladao Ilića, ali se ispostavilo da je tom prilikom bio u ofsajd poziciji. Srećan je Cvetković zbog svoje partije, ali je želeo da istakne ekipu u prvi plan:

– Menjao bih gol za pobedu ili bar bod protiv TSC-a. Činjenica je da mi gol znači na planu samopouzdanja, pogoci su uvek ono što „hrani“ napadače, ali je uvek ekipa u prvom planu. Na žalost, na kraju smo izgubili od TSC-a, ali ne treba to da doživljavamo tragično, već da izvučemo pouke. Mislim da smo zaslužili makar bod, pre svega zbog odlične igre u prvom poluvremenu – kazao je Mihajlo Cvetković, koji je potom nastavio:

– Znali smo da nas čeka težak meč, protiv ekipe izuzetnog kvaliteta, pre svega sa sjajnim pojedincima. Jednostavno, nismo iskoristili šanse koje smo imali i stigla nas je kazna. Drago mi je da nas rani gol, posle samo nekoliko minuta igre nije poremetio. Igrali smo posle toga prema zamislima stručnog štaba, izašli smo visoko, konstantno bili u presingu, uspeli da izjednačimo. Morali smo da postignemo makar još jedan gol do kraja prvog poluvremena, posle je bilo sve mnogo teže. Imali smo i šansu za izjednačenje u nadoknadi vremena, ali je Docić pogodio prečku.

U narednom meču Čukarički će ponovo igrati derbi, ovoga puta protiv Radničkog 1923 u Gornjem Milanovcu.

– Odlična ekipa, baš kao i TSC sa sjajnim individualcima. Njihov trener forsira napadački fudbal, verujem da ćemo i mi biti sličnog opredelenja. Sigurno je da će publika imati šta da vidi, jedino mi je žao što neće biti navijača na stadionu. Za nas će duel protiv Kragujevčana biti od velikog značaja.

Cvetkoviću se u Čukaričkom odlaskom Vinisijusa Mela otvorilo još više prostora, ali mladi napadač Brđana ističe da mu je bilo veliko zadovoljstvo da trenira i igra sa Brazilcem.

– Sjajan momak, odličan napadač. Imao sam stvarno šta da naučim od njega, pre svega vrhunski napadač koji igra bez kontakta, može jednim potezom da napravi razliku na trenu. I često je to činio na našim utakmicama. Čuli smo se, poželeo sam mu sreću, a on mi je poručio da nastavim tamo gde je on stao u Čukaričkom. I nadam se da će biti tako, usresređen sam na trening, na svakodnevni napredak, a nadam se da ću uspeti da dobrim igrama i naravno golovima pomognem Čukaričkom.

U poslednje vreme sve je više mladih igrača koji igraju na vrhunskom nivou i to u timovima svetske klase. Jednog je Cvetković želeo da izdvoji.

– Lamine Jamal, protiv kojeg sam imao prilike i da igram pre samo godinu dana, u reprezentativnom dresu. Videlo se tada da je klasa, da pravi ozbiljnu razliku, već je jedan od lidera Barselone i španske reprezentacije. Voleo bih da se uskoro ponovo nađemo na terenu na različitim stranama – poručio je Cvetković.