Argentinski fudbaler Lionel Mesi vratio se u reprezentaciju uoči predstojećih utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.Selektor Argentine Lionel Skaloni objavio je danas spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Venecuele 10. oktobra i Bolivije pet dana kasnije, na kome je i kapiten Mesi.

Mesi se vraća u reprezentaciju prvi put otkako je povredio desni skočni zglob tokom finala Kupa Amerike protiv Kolumbije 14. jula, kada je Argentina odbranila titulu.

On je bio dva meseca van terena i propustio je utakmice u južnoameričkim kvalifikacijama u septembru, protiv Čilea (3:0) i Kolumbije (1:2).

Na teren se vratio 14. septembra igrajući za Inter iz Majamija.

U ekipi neće biti Anhela Di Marije koji se povukao iz reprezentacije, ni golmana Emilijana Martinesa, koji je suspendovan na dve utakmice zbog uvredljivog ponašanja, pošto je repliku trofeja Kupa Amerike stavio na prepone i oponašao svoj način proslave osvajanja Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

On je kažnjen i zbog nesportskog ponašanja, pošto je šutnuo opremu kamermana posle poraza od Kolumbije 10. septembra.

Na spisku su golmani: Heronimo Rulji, Valter Benites i Huan Muso.

Odbrambeni igrači: Gonsalo Montijel, Nauel Molina, Kristijan Romero, Lisandro Martines, Nikolas Otamendi, Herman Pecelja, Leonardo Balerdi, Markos Akunja i Nikolas Taljafiko.

Igrači sredine terena: Rodrigo De Paul, Aleksis Makalister, Leandro Paredes, Enco Fernandes, Đovani Lo Čelso, Tijago Almada, Gido Rodriges i Niko Pas.

Napadači: Nikolas Gonzales, Lautaro Martines, Alehandro Garnačo, Hulijan Alvares, Valentin Karboni, Paulo Dibala i Lionel Mesi.

Argentina je prva na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 18 bodova iz osam utakmica.

Prvih šest ekipa plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi, a sedmoplasirana će igrati u konterkontinentalnom baražu.

Kurir sport