Trener fudbalera TSC-a Jovan Damjanović izjavio je da je meč protiv Astane dobra prilika za njegov tim da na "evropskoj sceni pokaže kakav fudbal može da igra".

"Dobro smo se pripremili, poznajemo protivnika i imamo respekt prema njemu i zato želimo da ostanemo skromni. Bićemo disciplinovani. Mi smo sada u procesu stvaranja stila i ovo nam je dobra prilika da na evropskoj sceni pokažemo kakav fudbal možemo da igramo", rekao je Damjanović, a preneo klub.

TSC u četvrtak  od 18.45 gostuje kazahstanskoj Astani u meču prvog kola Lige Konferencije.

"Činedu, koji je u odličnoj formi, je do skoro igrao u Kragujevcu, ali poznajemo i druge igrače, Amanovića i Kamaru, u štabu su takođe ljudi sa Balkana i blisko nam je to što rade. Znamo da nas čeka ozbiljna utakmica pogotovu što kao domaćini retko gube, ali to ne menja naše ciljeve i želju da dođemo do dobrog rezultata", dodao je on.

Damjanović je rekao i da su njegovi igrači "videli kakav fudbala mogu da igraju", i da su "počeli da veruju u to što rade".

"U prethodnim utakmicama su videli da su sposobni da pobeđuju i da je rezultat posledica dobre igre, kao i vrednosti koje smo i na terenu i van njega postavili i to nam pred ovaj meč mnogo znači. Važno je i to što su gotovo svi u ekipi zdravi, osim Saše Jovanovića koji ima ;povredu", rekao je Damjanović.

Vezista TSC-a Mihajlo Banjac je rekao da je ekipa svesna kvaliteta Astane, ali da ako "budemo izgledali kao u poslednja dva duela u šampionatu ne bi trebalo da bude problema".

"Ako budemo izgledali kao u poslednja dva duela u našem šampionatu ne bi trebalo da imamo problema. Svesni smo kvaliteta Astane, ali pokušaćemo da ih zaustavimo. Ako budemo kao jedan i ako ispunimo sve što smo zacrtali mislim da možemo doći do dobrog rezultata", izjavio je Banjac.

Kurir sport