Trener fudbalera TSC-a Jovan Damjanović izjavio je da je njegova ekipa bila bolja i da je zaslužila da pobedi na utakmici Lige konferencija protiv Astane, koju je izgubila 0:1.

"Momci su odigrali dobru utakmicu, bili smo bolji i zaslužili smo da pobedimo. Nadigrali smo ih u svim segmentima igre, a primili smo gol iz prekida", naveo je Damjanović posle utakmice za Mocart Sport (Mozzart Sport).

Damjanović je preuzeo ekipu TSC-a nakon eliminacije od Makabi Tel Aviva u plejofu kvalifikacija za Ligu Evropa, a srpski stručnjak ima skor od tri poraza i dve pobede sa ekipom iz Bačke Topole.

"Pogodili smo tri puta prečku, protiv ovako ozbiljnog protivnika. Mislim da ovako treba da se predstavlja i klub, i zemlja u Evropi. Imali smo 25 udaraca ka golu i veliki posed. To nam daje za pravo da se ponosimo, ali ne menja situaciju da smo poraženi. Kako vreme odmiče podižemo nivo igre, za ovo večeras skidam kapu igračima, kako su izgledali i kako su bili hrabri", dodao je on.

Damjanović je naveo da je njegova ekipa odigrala utakmicu na željeni način taktički.

"Mi smo želeli da ovako utakmica izgleda. Znali smo da je Astana brza iz kontra napada i da ima brze igrače gore, nismo se mnogo prilagođavali, ali znali smo da utakmica, ako budemo pravi, može ovako da izgleda, oni nas nisu iznenadili. Trudili smo se da budemo skromni, kažem, hteli smo da utakmica izgleda ovako, samo da bude drugačiji rezultat", rekao je ;Damjanović.

TSC će u narednom kolu Lige konferencija 24. oktobra dočekati u Bačkoj Topoli Legiju iz Varšave.

(Beta)