Vladimir Ivić ozbiljan je kandidat da u narednim danima postane trener Anderlehta.

Iako su ga ovog leta i jeseni želeli navijači Partizana, kluba za koji je igrao, Vladimir Ivić (47) odbio je povratak u Beograd, rešen da uzme neki klub iz zapadne Evrope. Posle odličnog rada u Rusiji, gde je prošle zime napustio Krasnodar zbog neslaganja sa gazdom Sergejem Galickim, iako je klub bio lider na tabeli, Ivić je rešio da mirno čeka ponude.

profimedia0771631910.jpg
Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia 

Kraljevski klub iz Brisela traži dugoročno rešenje za mesto šefa struke, jer je David Iber samo privremeni trener. Vladimir Ivić nije jedini kandidat za glavnokomandujućeg Anderlehta, ali zasad ima najbolje pozicije.

Navijači Anderlehta razočarani su rezultatima nekadašnjeg giganta. Poslednju titulu klub je osvojio 2017. godine, a od tada dominiraju najveći rival Briž, zatim Genk, Antverpen i gradski rival Union. Valja napomenuti, da je Vladimir Ivić i dalje pod ugovorom sa Krasnodarom, te u slučaju da se dogovori sa Anderlehtom, Srbin bi morao da se odrekne otpremnine iz Rusije.

A, ona nije mala, iznosi 2.000.000 evra po sezoni.

Kurir televizija U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem