Partizan je svoj 79. rođendan obeležio koktelom na kome je bio veliki broj uglednih zvanica.

Između ostalih, tu su bili fudbaleri Partizana, novi šef struke Savo Milošević, počasni predsednik Ivan Ćurković, predsednik Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev...

Na koktelu je o aktuelnoj situaciji govorio i predsednik Partizana Milorad Vučelić

 "Dragi prijatelji, Partizanovci, za početak i za kraj, srećan rođendan! Na početku je bila ta pesma, himna "Bela ciao", pesma koju svi znamo. Ona ima jednostavne reči. Probudio sam se jedno jutro i video u zemlji okupatora, uzeo sam pušku u ruke, i ako poginem sahranite me tu... Tako su osnivači Partizana, a to su bili Peko Dapčević, Svetozar Vukmanović Tempo, Ratko Vujović Čoče, Koča Popović i Mijalko Todorović osnivali bolju budućnost kada su bili u Partizanima. Kada su oslobodili zemlju od okupatora, napravili su Partizan na današnji dan pre 79 godina.

Partizan je, kako to biva sa velikim klubovima, doživljavao čudnu sudbinu baš kao i njegovi osnivači. Njegovi osnivači su bili slavljeni, imena su bila na ulicama, imali su spomenike, a onda je došlo vreme da im skinu imena sa ulica. Onda je došlo vreme kada su opet ta imena aktuelna. Ili je slavljen ili je sklanjan, ali Partizan je ostao i dan danas. Čime može da se pohvali, videli ste iz ovog filma koji mi je dao osećaj o imenu Partizana. Možemo da vidimo u reprezentaciji šest ili sedam koji su nastali u Partizanu. Kada vidite ligu u kojoj igramo tu su 25 igrača Partizana. U srpskoj ligi ih ima i više nego stranaca, a to je težak rekord. Dakle, imamo razloga da govorimo o svetloj budućnosti. Tu budućnost koju su sanjali osnivači. Grom nikada ne udara u travu, nego udara u najveće drvo. Kad je Partizanu loše, možemo se uvek setiti kako šušti lišće kada se ta drveća obaraju. I prošlost i budućnost i sadašnjost je dovoljno velika i biće još veća. Nikada te teškoće i tegobe nisu najveće.

Za Partizan je časno navijati, to je i civilizacijsko pitanje i elementarno pitanje. U mnogo lakšim okolnostima koje se čine teškim moramo biti sigurni u sjajnu budućnost Partizana i sjajnu sadašnjost Partizana. Nijedna situacija nije toliko teška da ne može biti još teža", rekao je Vučelić pre nego što je još jednom čestitao rođendan Partizanu.

Kurir sport