FK Crvena zvezda ove sezone dobrano je pojačao igrački kadar, ali je uprava pokazala i da nastavlja staru i ispravnu politiku potpisivanja profesionalnih ugovora sa najboljim fudbalerima iz omladinske škole.

Otkada je došao na mesto generalnog direktora Crvene zvezde, a to je bilo pre jedne decenije, Zvezdan Terzić je rekao da budućnost kluba leži u klincima iz sopstvene fudbalske akadamije.

marko-grujic-vukasin-jovanovic-mihajlo-ristic.jpg
Dragan Kadić 

Pre deset godina Zvezdu su od bankrota spasili transferi Predraga Rajkovića, Mihaila Ristića, Luke Jovića, Vukašina Jovanovića i Marka Grujića. Ozbiljan novac klubu su doneli transferi braće Luke i Ivana Ilića, Filipa Manojlovića, Uroša Račića, Luke Adžića, Dejana Joveljića, Alekse Terzića, Marka Lazetića...

Poslednja tri bila su rekordna, pošto su Strahinja Eraković, Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković u kasu Crvene zvezde ulili nešto manje od 24.000.000 evra.

fkcrvenazvezdaterzic18394.jpg
Starsport 

Direktor Zvezdan Terzić nedavno je rekao kakva je politika rada Crvene zvezde, vezano za razvoj mladih fudbalera:

- Crvena zvezda ne izbacuje igrače kao da su ih rode donele, već je to rezultat dugogodišnjeg mukotrpnog rada i velikog ulaganja. Naš omladinska škola košta godišnje 4.000.000 evra. To su ogromna ulaganja. Imamo fenomenalnu infrastrukturu i uslove koje nema niko od klubova u ovom delu Evrope. Zvezda mora da bude generator stvaranja igrača i za reprezentaciju. Crvena zvezda mora da pokupi sve što vredi u Srbiji, 14, 15, 16, pa i više godina… Intencija mora da bude da sve što vredi bude u Zvezdi!

CZ Andrija.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Zato i ne čudi što se u Ljutice Bogdana 1A poklanja velika pažnja deci iz omladinske škole. Na početku ove sezone ozbiljnu ulogu u prvom timu imaju povređeni Ognjen Mimović i Andrija Maksimović, dečak koji je zablistao u večitom derbiju i Ligi šampiona protiv Intera i tako zaslužio poziv za reprezentaciju Srbije. Uz njih dvojicu, najboljima su priključeni Veljko Milosavljević i Adem Avdić, dok su na oku struke Uroš Sremčević, Stefan Leković i Jovan Šljivić.

Početkom godine Ognjen Mimović potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2028. godine, a pre desetak dana nove potpise stavili su Andrija Maksimović, Veljko Milosavljević i Adem Avdić do 2027. I to samo zato što su maloletni, jer je to zakonski okvir. Uroš Sremčević je u aprilu postao punoletan i odmah je iskoristio klauzulu i produžio ugovor sa crveno-belima do 2028. godine. Jovan Šljivić ima ugovor sa Zvezdom do 2026. godine, a Stefan Leković do 2027.

I tu nije kraj, u redovima omladinaca Crvena zvezda ima nekoliko klinaca na koje se ozbiljno računa u narednom periodu. To su pre svih Vasilije Kostov, Aleksa Vasilić, Đorđe Ranković, Vuk Draškić...

lazar.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 


Lazar Jovanović stigao je ovog leta u Crvenu zvezdu iz Vojvodine. Veliki talenat, neverovatne brzine i driblinga sjajno je počeo sezonu, a onda se odjednom izgubio. Neke nefudbalske stvari udaljile su ga od prvog tima, bilo je tu i pedagoških mera od strane ljudi iz kluba prema njemu. U klubu i dalje veruju u Lazara, sada je samo na njemu da povrati poverenje trenera Vladana Milojevića.

Kurir Delije koreografija