Zbog ratnjih dešavanja Fudbalski savez Rusije nalazi se u velikim problemima.

Naime, Rusi su za oktobar planirali odigravanje meča sa Pakistanom, ali nisu dobili potvrdan odgovor.  Ova azijska selekcija je odbila igranje utakmice ovog puta zbog nemogućnosti da organizuje meč na vreme.

Plan je bio da dve selekcije u tekućem mesecu odigraju meč u Pakistanu (igrale ranije već jedan), međutim zbog ponude Rusa koja je stigla 23. septembra, suprotna strana nije sigurna u to da će moći da pripremi sve potrebno za odigravanje jednog takvog meča. Pakistanci su predložili odigravanje meča u novembru, ali i to je na "dugačkom štapu".

Ruski tim tako ostaju bez rivala u oktobru, u terminu predviđenog za reprezentativne akcije širom sveta, pa su svi izgledi da selektor Valeri Karpin neće ovog meseca ni okupljati reprezentativce.

Kao opcija se pojavila i reprezentacija Tanzanije, tamošnji Savez je izrazio spremnost da igra meč sa Rusima, ali zbog dva meča u okviru kvalifikacija za Kup Nacija koje ima da odigra ova selekcija, svakako važnijih od prijateljske, neće doći ni do duela Rusije i Tanzanije.

Kurir sport