Nekadašnji fudbaler Klisa iz Buturović Polja, Jasmin Čilić (38) poginuo je sa suprugom u stravičnim poplavima koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Fudbalski klub Klis objavio je saopštenje u kom je potvrdio da su razorne poplave odnele život njihovog nekadašnjeg fudbalera.

"Nakon dvodnevne delimične komunikacijske izolacije, nastale kao posledica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović-Polje sve navijače i simpatizere informiše da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena.

Došlo je samo do nakupljanja većih količina mulja u i oko stadiona i klupskih prostorija, što ćemo očistiti u narednim danima. Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom delu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje.

Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović-Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici. U Buturović-Polju su među nastradalim i nestalim osobama naši dugogodišnji navijači, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg fudbalera FK Klis Jasmina Čilića - Žilija. Neka im je laka zemlja bosanskohercegovačka! Odložene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u celoj Bosni i Hercegovini. Pravovremeno ćemo objaviti sve informacije o nastavku takmičenja omladinskih kategorija i seniora", saopšteno je iz ovog kluba.

Tragična priča o bračnom paru Čilić koji je stradao u poplavama dirnula je ceo region.

Ovaj par bio je simbol ljubavi i odanosti, što tvrde svi koji su ih poznavali. Nisu se nikada odvajali i obožavali su jedno drugo, a zajedno su pronađeni i ispod ruševina porodične kuće. I tada su bili zagrljeni.

"Rode moj, krvi moja, Alah vas je sastavio iz ljubavi dok vas smrt ne rastavi. Došao je taj dan kada je smrt došla po vas, ali vas ni ona nije rastavila. I u smrt ste pred gospodara svoga otišli zagrljeni, puni ljubavi", napisao jedan prijatelj porodice Čilić na svom Fejsbuk profilu.

Kurir sport/J.M.

Kurir Kurir u BiH: Strašne scene posle poplava u Donjoj Jablanici