Četvorica mladića je kažnjeno zatvorom i novčanim kaznama zbog izgreda na utkamici FK Borac 1926 iz Čačka i FK Voždovac iz Beograda, koja se igrala na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu 5. oktobra.

Po skraćenom prekršajnom postupku sudija Prekršajnog suda u Užicu osudio je J.R. (32) iz Beograda, N.L. (24) iz Beograda i V.M. (40) iz Podgorice na kazne zatvora po 10 dana, na novčane kazne po 140.000 dinara i izrekao im mere zabrana prisustvovanja utakmicama FK Voždovac u trajanju od godinu dana, dok je O.D. (18) iz Beograda kažnjen na 10 dana zatvora, novčanu kaznu od 120.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama FK Voždovac u trajanju od godinu dana.

Oni su osuđeni za nasilje i nedolično ponašanje na sportskim događajima. Ovi navijači FK Voždovca su u toku utakmice, u 23. minutu, kroz ulaz na sportski teren i službeni ulaz, koji je namenjen za prolaz vatrogasnog vozila i kola hitne pomoći, neovlašćeno prošli i uputili se ka severnoj tribini, gde su se nalazili navijači FK Borca 1926.

Došlo je do manjeg sukoba između navijača, a potom su se njih četvorica sukobila i sa policijom, koja je brzo interveni ala. U ovom događaju niko nije povređen.

Sva četvorica su odmah uhapšena i suđeno im je po skraćenom postupku, a izrečene kazne i mere su odmah izvršene, tako da su oni J.R., N.L. V.M. i O.D. odmah sprovedeni na izdržavanje kazne.

Kurir sport / Zvezdana Gligorijević