Poznati francuski fudbaler Ibrahim Konate, dugogodišnji štoper Liverpula, šokirao je čitav svet pojavljivanjem na okupljanju nacionalnog tima pred mečeve u novembru. Novinari i fotografi koji su se nalazili ispred zgrade u kojoj su se okupljali reprezentativci kada je iz crnog automobila izašao snažni štoper engleskog tima.

Konate se bio u odelu, kako pravila i nalažu, ali je ispod toga ima neki do sada neidentifikovani komad odeće koji je zapravo izgledao kao oprema za pljačkanje banaka. Drečavo zelena maska koju je u jednom trenutku otkopčao da bi pokazao svoje pravo lice do sada nije viđena u ovakvom izdanju, pa su se mnogi zapitali da li je Konate želeo da nadmaši svog saigrača Žila Kundea koji nas je iznenadio nedavno, takođe na okupljanju reprezentacije.

"Ne znaš ko sam ja?", pitao je novinare Ibrahim Konate nakon što je izašao iz automobila, a zatim se raskopčavanjem kapuljače otkrio predstavnicima medija. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ibrahim je ponikao u Parizu, zatim je nastupao za Sošo gde je stigao i do prvog tima, a nakon samo nekoliko meseci primetio ga je RB Lajpcig u koji je prešao 2017. godine. Nakon četiri godine Konate se 2021. preselio u Liverpul i sa engleskim timom osvojio je četiri trofeja u trenerskoj eri Jirgena Klopa.

Odigrao je 34 meča za mlađe selekcije reprezentacije Francuske, a od 2022. godine je seniorski reprezentativac. Za sada ima 17 mečeva u najjačem timu Francuske, a bio je učesnik i Mundijala u Kataru gde su stigli do samog finala i zatim poraženi od selekcije Argentine.

Kurir sport / Mondo