Mladi srpski fudbaler Jan Karlo Simić (19) imao je fantastičan vikend u dresu Anderlehta.

U meču belgijske Župiler lige, derbiju između Anderlehta i Standarda (3:0), Jan Karlo Simić bio je najbolje ocenjeni fudbaler na utakmici. Postigao je vodeći gol za Anderleht u 9. minutu, a meč je završio sa ocenom 8,2, prema statistici portala Sofascore.

profimedia-0917302620simic.jpg
Nico Vereecken / imago sportfotodienst / Profimedia 

Stranica "Football Talent Scout" koju vodi poznati lovac na talente Jacek Kulig uočio je sjajnu partiju mladog Srbina i uvrstio ga u svoj idealni tim za proteklu nedelju. Ovaj Poljak sastavio je najboljih 11 od fudbalera rođenih 2002. godine i mlađih.

Na mestu golmana je Noa Atubolu (22) iz Frajburga. Desni bek je Hoze Anhel Karmona (22) iz Sevilje, a levi Klement Bišof (18) iz danskog Brendbija. Pored Jana Karla Simića na mestu štopera je Luka Vušković (17), koji igra za splitski Hajduk, na pozajmici iz belgijskog Vesterloa. Tandem zadnjih veznih čine Ajubu Buadi (17) iz Lila i Luka Sučić (22) iz Sosijedada.

Pozicija desnog krila rezervisana je za Fakunda Buonanotea (19) iz Lestera, a levog Elisea Ben Segira (19) iz Monaka. U napadu su Načo Feri (19) iz Kortrajka (pozajmljen od Ajntrahta) i Mika Biret (21) iz Šturma iz Graca.

Jan Karlo Simić ovog leta je stigao u Anderleht iz Milana, a sa klubom iz Brisela potpisao je ugovor do juna 2029. godine. Dve godine mladi Simić bio je član Milana. Ponikao je u mlađim kategorijama Štutgart Kikersa i Štutgarta. Njegova trenutna vrednost prema portalu Transfermarkt iznosi 5.000.000 evra.

simic.jpg
Fss 

Jan Karlo Simić nekoliko godina unazad nalazi se u sistemu FSS, a odnedavno je član A reprezentacije Srbije za koju je debitovao 5. septembra protiv Španije u Ligi nacija. U toj utakmici mladi defanzivac odigrao je 45 minuta. Prilika za nove utakmice u crvenom dresu Orlova ukazaće mu se tokom vikenda, kada će Srbija igrati protiv Švajcarske (12. oktobar) u Leskovcu i Španije (15. oktobar) u Kordobi.