Možda je na papiru "mali" ulog, jer se radi o utakmici Lige nacija, ali stvarnost pokazuje da je meč Srbija - Švajcarska jedan od bitnijih za srpski fudbal. Dobićemo odgovore na brojna pitanja, a ujedno i videti gde pripadamo u evropskom fudbalu.

Za početak Dragan Stojković. Njegov status jeste vezan ugovorom, ali ako reprezentacija ne može nikome da da gol na šest mečeva (Jović jedino pogodio protiv Slovenije u 94. minutu)...

Nema tog ugovora koji će zadržati takvog selektora. A, postoji valjda i neka lična odgovornost. "Ispeglao" je Piksi odnose sa igračima i to je u celoj priči pozitivna stvar. Još da uspe da od njih napravi tim kakav je napravio na početku mandata i nemamo razloga za brigu.

Drugi bitan faktor u predstojećem meču je Švajcarska. Ova reprezentacija je nanela Srbiji dva ekstremno teška poraza na prethodnim velikim takmičenjima i ako i treći put izgubimo od njih to će da bude nokaut. Problem u celoj priči je što Švajcarska ne spada u "krem" reprezentacija u evropskom fudbalu. Uz sve to, pojedini švajcarski fudbaleri provocirali su nekolicinu puta, pa je došao momenat da se pokaže reakcija tim i pobedi Švajcarska.

Ne traži niko od fudbalera i Piksija da dobiju Španiju ili Englesku, ali... Ako ne možemo da pobedimo ni Dansku (iz dva puta), ni Sloveniju, ni Švajcarsku onda je jasno da tu nešto ne štima.

Poslednji faktor meča je povratak poverenja nacije u fudbalere. To se sada nalazi na istorijskom minimumu, a jedini način da se to promeni su pobede. A, posebno kada je na suprotnoj strani Švajcarska, višegodišnji dužnik.

Duel u Leskovcu igra se u subotu od 20.45. Naš državni tim imaće podršku oko 8.000 gledalaca na stadionu "Dubočica".

Kurir sport